Google Drive op desktop krijgt geavanceerde zoekfilters

Google Drive op desktop krijgt geavanceerde zoekfilters

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vorige maand lanceerde Google de zogenaamde 'smart chips' voor Google Documenten en Google Spreadsheets. Nu komen daar de 'search chips' voor de webversie van Drive bij.

Geavanceerde zoekfilters in Drive

Deze functie werd eerder al aangekondigd voor de Google Drive-zoekfunctie, maar is nu overal in Drive beschikbaar. Google hoopt dat dit jou zal helpen "sneller relevante bestanden te laten vinden in elke weergave."

Google introduceert daarvoor de 'search chips' in Drive waarmee je kunt filteren op criteria zoals bestandstype, eigenaar en de datum van laatste wijziging. Door op deze criteria te filteren, kun je de zoekresultaten naar bestanden verfijnen en bestanden sneller vinden in elke weergave in Drive.

Om de zoekfilters te gebruiken moet je eerst een zoekterm invoeren en dan klikken op de zoekknop. Vervolgens gebruik je de filters om in je zoekresultaten tot het juiste bestand te komen. Je kan in Drive zoeken op basis van de volgende filters:

  • Bestandstype
  • Mensen
  • Locatie (van het bestand in Drive, nvdr.)
  • Laatst gewijzigd
  • Alleen titel
  • Nog te doen

Elk van deze categorieën een dropdownmenu waarmee je kan filteren. In het geval van 'Bestandstype' kan je bijvoorbeeld kiezen uit een Google Document, een pdf of een afbeelding. Aan de hand van onderstaande gif kan je al zien welke optie je in elk dropdownmenu zal vinden. Je kan filters ook verwijderen en dat werkt individueel of met alle filters tegelijk.

Google Drive op desktop krijgt geavanceerde zoekfilters

De Google Drive-zoekfilters worden vanaf vandaag uitgerold en zijn de komende weken volledig beschikbaar voor alle Google Workspace-klanten, inclusief de G Suite Basic-, Business- en persoonlijke Google-accounts

De populairste artikelen over Workspace

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk