Google Discover laat je artikelen liken en leert zo je interesses

Google Discover laat je artikelen liken en leert zo je interesses

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Discover

Google Discover is Googles sectie waar je relevante artikelen kan ontdekken in een eindeloze stroom. We zeggen "relevante, want Google houdt rekening met je interesses om zo artikelen te tonen die jij interessant vindt. Google Discover is te zien op Pixel-telefoons maar ook op toestellen van onder meer OnePlus en Nokia, en nu verschijnt de mogelijkheid om artikelen te liken.

Onder elk artikel vind je de knop van een hartje, en als je erop tikt kleurt het hartje rood. Bij elk artikel dat je zo liket, leert Google weer een beetje meer over de onderwerpen die jij boeiend vindt. Je kan vervolgens ook ontdekken welke informatie Google al over je interesses heeft verzameld door naast een artikel op de knop met de drie puntjes de drukken. Je kiest vervolgens 'Interesses beheren' om een kijkje te nemen en eventueel je interesses aan te passen.

Google toonde eerder al een icoontje met een lijn en een puntje, en daarmee opende je een klein menu waarmee je kon aangeven of je meer of minder van die content te zien wil krijgen. Het nieuwe like-systeem vervangt het oude nu volledig. Mogelijk komt dat om dat een 'like' met een icoontje van een hartje beter herkenbaar is voor gebruikers.

Links: de nieuwe weergave, Rechts: de oude weergave

Oninteressante artikelen

Je kan overigens in Discover nog altijd artikelen markeren die je niet interessant vindt. Druk op de menuknop met de drie puntjes en kies 'Niet geïnteresseerd'. Je kan met datzelfde menu ook het onderwerp bannen of de bron van het artikel uitsluiten in je feed.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk