Google Discover kan zowel artikelen in Nederlands als Engels weergeven

Google Discover kan zowel artikelen in Nederlands als Engels weergeven

Google Discover Feed tweetalig

De Google Discover Feed is tweetalig geworden. Tenminste, daar lijkt het op. Lezers van Android Police melden dat ze in verschillende talen artikelen voorgeschoteld krijgen. Andere lezers melden juist dat ze dit al veel langer hadden. Aangezien Google het leuk vindt om dit soort testen aan gebruikers voor te schotelen lijken we hier te maken hebben met een typische A/B-test: een kleine groep krijgt als eerste een wijziging voor zich, en als deze goed bevalt wordt deze doorgezet naar een grotere groep gebruikers.

Google Discover Feed tweetalig screenshots

De tweetaligheid in Google Discover lijkt nu naar meer mensen uit te rollen. Op mijn Pixel die in het Engels is ingesteld krijg ik nu inderdaad artikelen in zowel het Engels als Nederlands voorgeschoteld. Hoe je dit zelf voor elkaar kan krijgen is nog niet duidelijk: het zou aan de taalinstellingen van de telefoon zelf kunnen liggen, of aan de talen die je instelt bij de Google Assistent. Je kan Google Discover bij sommige telefoons als linker bureaublad in de launcher vinden, en bij alle telefoons door de Google-app te openen.

Google Discover Feed tweetalig screenshots

Bij mijn Pixel is de primaire taal Engels en secundair Nederlands en is de tweetaligheid dus aanwezig. Bij telefoons die in het Nederlands staan ingesteld met Engels als secundaire systeemtaal krijg ik nog geen Engelse artikelen te zien, enkel in het Nederlands. Mocht dit bij jou wel het geval zijn, laat het dan vooral weten in de comments. Als je een bepaalde taal niet wilt zien kan je dit ook aangeven bij een desbetreffende kaart. Klik op de drie puntjes aan de zijkant en vervolgens op 'Don't show stories in Dutch.'

Google Discover Feed tweetalig screenshots

Laatst werd de Google Feed, zoals we Google Discover tot eind september vorig jaar kende, bijgewerkt met weergave per onderwerp, een donker thema in de Google Pixel Launcher en zijn gerelateerde kaarten beter bij elkaar gezet. Toen noemden we ook al dat ondersteuning voor twee talen aanwezig was, maar dit was enkel voor Engels en Spaans.

Nu is de tweetaligheid dus uitgebreid met onder andere Nederlands. Mocht dit bij jou nog niet het geval zijn, dan is het een kwestie van geduld hebben. Er is geen app-update bij betrokken, Google bepaalt op afstand wanneer iedereen de tweetaligheid krijgt. Heb jij hem al?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties