Google: deze 4 fabrikanten zetten zich in voor langere update-ondersteuning

Google: deze 4 fabrikanten zetten zich in voor langere update-ondersteuning

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google kondigt op het Mobile World Congress in Barcelona aan dat een aantal Android-partners, waaronder Samsung, zich gaan inzetten voor langere update-ondersteuning. Hiermee moet de levensduur van een Android-apparaat worden verlengd.

Langere update-ondersteuning

Google laat weten dat de voordelen van het kopen van een nieuw Android-smartphone na de aanschaf ervan niet ophouden. Google heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het regelmatig uitbrengen van software-updates en nieuwe functies die ervoor moeten zorgen dat Android-apparaten up-to-date blijven. Ook buiten de jaarlijkse versie-upgrades om. Meer dan de helft van die nieuwe functies ondersteunen Android-versies die teruggaan tot Android 6. Dat betekent dat miljarden actieve Android-apparaten regelmatig nieuwe functies ontvangen, aldus Google.

Ook op het gebied van beveiligingsupdates en in Android ingebouwde beveiligingsfuncties wil Google Android-apparaten extra bescherming bieden. Uiteraard spelen smartphonefabrikanten hier een grote rol in. Google geeft aan dat Android-partners zoals Samsung, Xiaomi, OnePlus en OPPO zich in gaan zetten voor langere ondersteuning voor Androidversie- en beveiligingsupdates. Zo moet de levensduur van een Android-apparaat worden verlengd.

Fragmentatie

Al sinds het begin van Android speelt fragmentatie een grote rol. De ene fabrikant geeft zijn telefoons vier nieuwe Androidversies, de andere maar één. Terwijl weer een andere fabrikant twee jaar aan beveiligingsupdates belooft, terwijl de andere deze termijn verdubbelt. In dit overzicht zie je hoe lang jouw telefoon Androidversie- en beveiligingsupdates krijgt en wanneer je ze kan verwachten.

Updates worden een steeds belangrijker argument om een telefoon aan te schaffen, dat zien bedrijven ook. En dat is niet alleen om de levensduur van apparaten te verlengen, zodat gebruikers niet zo vaak meer een nieuwe telefoon hoeven te kopen. Op de lange termijn komt dit zowel het bedrijf als de gebruiker ten goede. Merken zoals Samsung staan er inmiddels om bekend dat ze een heel goed updatebeleid hebben.

Google vermeldt overigens geen specifieke tijdsduur voor de langere update-ondersteuning van Samsung, Xiaomi, OnePlus en OPPO. Maar ook hier geldt, hoe langer de ondersteuning voor Androidversie- en beveiligingsupdates is, des te beter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk