Virtual reality-headset voor Google Daydream View krijgt update

Virtual reality-headset voor Google Daydream View krijgt update

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google Daydream View

Tijdens Google I/O 2016 kondigde Google het Daydream-project aan. Met Daydream wil Google de wildgroei aan virtual reality-oplossingen gebaseerd op Android(smartphone) indammen en een standaardoplossing aanbieden. Daydream draait bovenop Android en bevat onder andere een virtual reality-versie van de Google Play Store.

Google stelt hoge eisen aan toestellen die Google Daydream-ondersteuning bieden en dan gaat het vooral om de eisen die worden gesteld aan schermen. Op dit moment voldoen feitelijk alleen (AM)OLED-schermen, wat inhoudt dat veel toestellen uitgesloten worden. Eerder dit jaar maakten Samsung en Google bekend de Galaxy S8 en S8 Plus te voorzien van Daydream-ondersteuning. Een interessante keuze, omdat Samsung een concurrerend systeem aanbiedt.

Nieuwe Daydream View

Op het Made by Google-evenement heeft Google een nieuwe versie van de Daydream View aangekondigd. Deze maakt gebruik van verbeterde lenzen en betere materialen.

Daydream View aanschaffen

De Google Daydream View is nog niet beschikbaar in Nederland en België en het is onduidelijk of dat wel het geval zal zijn met de nieuwe Google Daydream View. De bril krijgt een prijs van 99 dollar in de Verenigde Staten, dat is 20 dollar duurder dan de originele Daydream View kostte.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk