Google Contacten krijgt eindelijk de widgets waar je al die tijd op wachtte

Google Contacten krijgt eindelijk de widgets waar je al die tijd op wachtte

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Contacten krijgt binnenkort twee nieuwe widgets. Die widgets laten jee meteen je favoriete contactpersonen bellen vanaf het statscherm en zijn natuurlijk geheel in Material You-stijl.

Nieuwe widget voor Google Contacten

De Contacten-app van Google heeft drie standaard widgets. Eentje voor één contactpersoon, eentje om een contactpersoon te bellen en eentje om een contactpersoon een bericht te sturen via Berichten. Vorig jaar zagen we voor het eerst een nieuwe Material You-widget voor de app verschijnen. Material You is een compleet nieuw design die met de komst van Android 12 werd geïntroduceerd. Met Material You kan je de interface van je telefoon aanpassen aan de kleuren van de wallpaper. Onder andere de klok, de widgets en de snelle instellingen nemen die kleuren over. De nieuwe widget zou dan ook die kleuren overnemen, maar helaas doet de widget het nog niet.

De huidige widgets voor de Contacten-app van Google

De huidige widgets voor de Contacten-app van Google

Waarschijnlijk hoeven we niet lang meer te wachten. Volgens stukken code in de app (gevonden door 9to5Google), zijn er twee nieuwe widgets op komst. De eerste widget heet 'Individueel contact' en geeft je snel toegang tot een enkele persoon, zoals de naam al doet vermoeden. Het is opvallend dat de widget drie knoppen in één heeft. Google werkt al minstens sinds november aan deze widget, dus het zal hier waarschijnlijk dichter bij zijn definitieve vorm zijn.

De tweede widget heet 'Favoriete contacten' en je kunt maximaal zeven favorieten er aan toevoegen. Zodra je de widget op het startscherm plaatst, zie je een 4x1-widget die alleen de eerste drie contacten laat zien. Zodra je het formaat groter maakt, krijg je steeds meer favorieten te zien.

Helaas zien we de widgets op de redactie nog niet. Krijg jij ze al wel te zien? Volg dan de stappen hieronder om de widget op je startscherm te plaatsen. Kan je niet wachten? Installeer dan een apk'tje.

Een widget toevoegen

  1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast
  2. Tik op Widgets
  3. Tik op de nieuwe Contacten-widget en houd deze vast
  4. Sleep de widget naar de gewenste positie en kies een contactpersoon
  5. Haal je vinger van het scherm

De populairste artikelen over Google Contacten

Contacten

Contacten

Wat is Google Contacten? Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk