Google Contacten heeft nu ook een donker thema

Google Contacten heeft nu ook een donker thema

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Contacten gaat op zwart

Google heeft een nieuw uiterlijk voor het Material-design bedacht en dit uiterlijk kenmerkt zich naast de afgeronde hoeken ook door de vele witte elementen. Hierdoor moet de interface overzichterlijker worden. Toch heeft Google op de afgelopen Developer Summit toegegeven dat een donker thema veel beter is voor de accuduur van een smartphone maar Material Design versie 2 met al zijn witte elementen werkt hier natuurlijk niet echt aan mee. Wellicht is dat dan de reden dat de zoekgigant de laatste tijd zijn apps van een donker thema voorziet?

In ieder geval kan de gebruiker met een smartphone met een AMOLED-scherm nu met het instellen van een donker thema wat besparen op de accu. Dit is inmiddels mogelijk in Snapseed, Google Nieuws, Android Berichten, YouTube en de Contacten-app van Google is nu de volgende app die een donker thema krijgt. Deze app kreeg onlangs ook een update met het vernieuwde Material-uiterlijk.

Google Contacten - thema's

In de Contacten-app kun je via het zijmenu de instelling vinden waarmee je kunt schakelen tussen een donker en een licht thema.

Contacten downloaden

Het donkere thema in de Contacten-app is beschikbaar in versie 3.2. Is deze versie nog niet beschikbaar in de Play Store voor jou? Dan zul je nog even geduld moeten opbrengen. Heb je geen geduld? Dan is hier een apk'tje.

Contacten

Contacten

Wat is Google Contacten? Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk