Google Clips: compacte draagbare camera die zelf foto's maakt

Google Clips: compacte draagbare camera die zelf foto's maakt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Clips

Google kwam op het eind van de presentatie nog met een kleine verrassing, Google Clips. Clips is een kleine camera die de combinatie van hardware, software en kunstmatige intelligentie onderschrijven. Deze combinatie gebruikt Google bij elk aangekondigde product dat het vanavond aangekondigd heeft.

Het apparaatje beschikt over een goede 130 graden groothoeklens, 12 megapixelsensor en maakt gebruik van machine learning om foto's te maken zoals jij ze graag wilt hebben. Verder is er 8GB intern geheugen aanwezig.

Machine learning

Je kunt de Clips eenvoudig ergens neerzetten en een foto laten maken van bijvoorbeeld je kinderen of huisdieren. De camera bepaalt daarbij door middel van machine learning wanneer hij een foto maakt of opslaat en leert van wat jij belangrijk vindt in een foto.

Clips kan ook automatisch bewegende beelden opnemen. Deze heten, heel toepasselijk, Clips. Google heeft ook nagedacht over privacy, het apparaat lijkt op een camera en heeft een lampje zodat je ziet dat het 'filmt'. De verwerking van de foto's en het bepalen wanneer een foto opgeslagen wordt, gebeurt daarnaast op het apparaatje zelf, waardoor de beelden niet direct geüpload worden naar Google-servers.

Google Clips kun je vergelijken met het vorig jaar aangekondigde concept van Sony met de naam Smart Eye, een compacte, draagbare groothoeklenscamera. Ook andere fabrikanten hebben een soortgelijk product in de markt gezet

Google Clips kopen

Google Clips zal voor 249 dollar op de markt komen. Google heeft niet bekend gemaakt waar de camera precies beschikbaar komt en wanneer dat zal zijn. Clips werkt momenteel met de Pixeltoestellen, Samsung Galaxy S7, Galaxy S8, iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk