Google zet Microsoft en Apple voor schut, You Chromebook!

Google zet Microsoft en Apple voor schut, You Chromebook!

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Chromebook

Voor iedereen die nog nooit een Chromebook heeft geprobeerd, doe het toch maar eens. Deze lichtgewicht laptop is een fantastische metgezel voor wanneer je niet al te zware taken moet uitvoeren. Chrome is eenvoudig, wordt op de achtergrond continu van updates voorzien en start heel snel op. Om deze pluspunten af te zetten tegen de minpunten van de twee grootste laptop-concurrenten heeft Google een video gemaakt.

In deze video zien we in één minuut alles wat er mis is met de besturingssystemen van Microsoft en Apple. Vastlopers, blue screen of death, eindeloze updates, virussen en welke ellende we allemaal niet meer kunnen meemaken op een dergelijk systeem. Google zet daar zijn Chromebook tegenover, een lichtgewicht, snel startende, op de achtergrond updatende en vooral betaalbaar alternatief:

Op de redactie van Androidworld werken we veel met Chromebooks en deze voldoen prima. Ons cms is webbased net als alle tools die we gebruiken zoals Slack en Trello. Google Drive slaat al onze documenten realtime op en we werken samen in Google Documenten en dergelijke. Kortom we zijn enthousiast en we kunnen geen leugen ontdekken in het bovenstaande filmpje. We moeten wel eerlijk zijn, bij Androidworld kunnen we niet zonder de systemen van Apple en Microsoft. Het bewerken van video's kan nog steeds niet goed in de browser en dus op een Chromebook, en dat geldt ook voor het programmeren. Voor deze taken hebben we nog steeds dure, zware maar op deze gebieden wel betere laptops van Apple en Microsoft nodig.

You Chromebook!

Toch zien we de laatste tijd steeds meer mogelijk worden met de Chromebook. De cloud wordt steeds krachtiger en de internetverbindingen steeds sneller. Een Chromebook is zeker een zeer goede suggestie voor een student en middelbare scholier. Het apparaat is licht en goedkoop voor €350 heb je al een prima Chromebook en krijg je als ouder geen hartverzakking wanneer er een rekening komt van €1500 of meer voor een Windows of Apple-laptop.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk