Google Chrome voor desktop leert een trucje van Safari voor iOS

Google Chrome voor desktop leert een trucje van Safari voor iOS

Dennis Mons

door Dennis Mons

Google Chrome krijgt een handige functie die al langere tijd te vinden was in Safari voor iOS. Door met je cursor over een link te zweven krijg je een preview van de pagina erachter.

Chrome verbetert links

Wanneer je door een pagina met zoekresultaten scrolt, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk door de links gaan om je vraag te beantwoorden. Maar op elke link klikken om te vinden wat je zoekt, kan veel tijd kosten.

iPhone-gebruikers kunnen in Safari snel links bekijken voordat ze erop klikken, als een soort preview die je kent uit linkjes die bijvoorbeeld in WhatsApp worden geplakt, waardoor het proces wordt gestroomlijnd. Nu heeft Google een vergelijkbare functie uitgerold voor de desktopversie van Chrome om zijn gebruikers te helpen op dezelfde efficiënte manier te handelen.

Zweven

Browseronderzoeker @Leopeva64 onthulde op Twitter dat Google officieel een nieuwe functie heeft uitgebracht waarmee je over een link kunt zweven voor een voorbeeld van de pagina zonder langdurig te hoeven drukken.

Het is op dit moment beschikbaar in Chrome Canary, aangezien de definitieve versie nog in ontwikkeling is. De tool kan er tegen de tijd dat deze officieel in Chrome wordt gelanceerd heel anders uitzien.

Privacy is essentieel

Takashi Toyoshima, de software-engineer van Google aan het roer van Chrome, heeft notities gepubliceerd over de introductie van de linkvoorbeeldfunctie. In het online document merkt hij op dat er verschillende moeilijkheden waren rond het ontwikkelingsproces. Ingenieurs moesten bijvoorbeeld nadenken over hoe ze de gegevens van gebruikers zouden beschermen, die mogelijk zouden kunnen lekken bij het openen van een voorbeeld.

Uiteindelijk besloten ze te werken met prerendering-technologie, waarbij ze vertrouwden op gebruikers om de voorbeeldfunctie te activeren via hun browsegedrag.

De ingenieurs hebben ook nagedacht over wat mensen zouden willen doen bij het bekijken van een voorbeeld. Ze zijn van plan deze mogelijke acties, zoals het sluiten van een voorbeeld, in overweging te nemen voordat de functie officieel wordt gemaakt.

Een bestaande uitdaging waar ze al mee te maken hebben, is het vinden van een manier om een linkvoorbeeld te starten zonder API-oppervlakken te hoeven aanpassen, zoals Chrome-extensies. Wanneer de definitieve versie uitkomt is nog niet bekend.

Chrome Canary (instabiel)

Chrome Canary (instabiel)

Chrome Canary is de dagelijkse testversie van Google Chrome. Deze versie van de browser kun je gebruiken als je graag het nieuwste van het nieuwste wilt en daarbij d ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk