Google Chrome voor Android krijgt vernieuwde adresbalk

Google Chrome voor Android krijgt vernieuwde adresbalk

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google rolt op dit moment een nieuwe update voor zijn Chrome-app op Android uit. Deze update zorgt er onder andere voor dat de adresbalk en de zoekresultaten het nieuwe Material You-design krijgen. Hierdoor moet het geheel een stuk frisser ogen.

Wat is er nieuw aan de adresbalk?

Google is de adresbalk van zijn Chrome-app voor Android aan het vernieuwen. De balk - die je direct ziet wanneer je Chrome opent - krijgt namelijk een Material You-update. De adresbalk in Chrome zie je direct als je de app opent, het is de balk bovenaan in het scherm waar ''Zoek of typ een webadres'' staat. Als je daar in de oude versie van Chrome een zoekopdracht typt, bijvoorbeeld je favoriete website Androidworld, dan zie je enkele zoekresultaten. Deze resultaten laten momenteel bijna altijd alleen maar tekst zien. Dat gaat veranderen, met de Material You-update krijg je nu namelijk ook kleine foto's te zien.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast wordt elke zoekopdracht in een aparte balk geplaatst die een lichtere achtergrond heeft dan de rest van het scherm. Hierdoor zien de zoekresultaten er een stuk geordender en minder druk uit, ook kun je ze beter van elkaar onderscheiden. Door dit alles gaat het lijken op de zoekfunctie in de Pixel Launcher, en hiermee brengt Google dit ontwerp ook naar andere Android-telefoons.

Hieronder zie je een voorbeeld van de adresbalk in de oude en de nieuwe situatie. Google rolt de update gefaseerd uit, op de redactie hebben we deze nog niet ontvangen. Als je de update nog niet binnen hebt, dan kun je deze met van de volgende flag alsnog forceren: chrome://flags/#omnibox-modernize-visual-update. Selecteer bij 'Omnibox Modernize Visual Update' Default, start Chrome opnieuw op en het zou moeten werken.

Google Chrome-app Android adresbalk, links oude versie en rechts nieuwe versie.

Wat is Material You?

Material You is de designtaal van Google die we in 2021, in Android 12, voor het eerst zagen. Dit ontwerp kenmerkt zich onder andere door de aanpasbare kleurenschema's, de kunstzinnige en pastelachtige vormen én de platte afgeronde look. Google is deze designtaal langzamerhand in steeds meer van zijn diensten aan het integreren, zo was eerder bijvoorbeeld Gmail al aan de beurt. Nu is het tijd voor de adresbalk van Chrome. Je leest hier meer over Material You.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk