Google verwijdert zonder reden handige ‘click to call’-functie in Google Chrome

Google verwijdert zonder reden handige ‘click to call’-functie in Google Chrome

Dennis Mons

door Dennis Mons

Google heeft een feature verwijderd die niet veel mensen gebruiken, maar wel bij vlagen ontzettend handig is. Click to Call is inmiddels niet meer te gebruiken in Google Chrome.

Weinig gebruikte Google Chrome functie niet meer nodig?

Click to Call was een handige functie in de browser, waarmee je een telefoonnummer naar je smartphone kon versturen. Hiervoor hoefde je alleen maar het nummer met de rechtermuisknop aan te klikken, waarna je het nummer direct kon bellen.

De reden waarom Google de functie heeft verwijderd is niet bekend. Hoewel het niet bepaald een functie is die veel mensen gebruiken, was hij bij tijd en wijle toch wel verdraaid handig.

Dat de functie nu volledig verdwenen is, is overigens geen verrassing. Google begon al met het uitfaseren van Click to Call aan het begin van dit jaar, zo meldde de Chromium Bug Tracker. Ook toentertijd gaf Google geen opgaaf van reden. Click to Call was nog wel bruikbaar, maar men moest het handmatig instellen.

In mei werd de functie vervolgens uitgeschakeld, en met de release van Chrome 116 is het nu dus volledig verdwenen. X-gebruiker Artem Russakovskii meldde dat de chrome://flags/#click-to-call-vlag niet meer te vinden is.

Enige opstand van gebruikers

Google heeft met het verwijderen van de functie een flink aantal gebruikers tegen zich in het harnas gejaagd. Hoewel het bedrijf van mening is dat slechts een ‘paar’ mensen het gebruikten, was het voor sommigen een essentieel Google Chrome-onderdeel van de workflow.

Click to Call was vooral handig voor mensen die vaak wisselen tussen hun desktop en mobiele apparaten en een naadloze manier willen om oproepen te starten. De verwijdering ervan, zonder waarschuwing, verstoort deze workflow en laat veel gebruikers op zoek gaan naar alternatieve methoden.

Er is echter een kans dat Click to Call terugkeert in Google Chrome. Het Chromium-team heeft in een reactie gesteld dat het bekijkt of de functie in de toekomst alsnog ondersteund kan worden.

Gebruikte jij de Click to Call-functie, en ga je die missen? Laat het ons hieronder weten in de comments.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk