Google werkt aan Chrome-versie voor telefoons zonder touch-bediening

Google werkt aan Chrome-versie voor telefoons zonder touch-bediening

Google Chrome voor feature phones

Google Chrome is een populaire browser, zowel voor desktop als mobiel, maar nu lijkt het erop dat de browser ook zijn intrede zal maken voor andere toestellen dan smartphones en pc's. Door de jaren heen zijn ook de eenvoudige feature phones verbeterd en browsen is op erg veel toestellen mogelijk. Google werkt nu aan een Chrome-versie die speciaal bedoeld is om zonder een touchscreen-interface te worden bediend.

9to5Google heeft ontdekt dat in een onderwerp op de ontwikkelaarssite Chromium Gerrit twee afbeeldingen werden uitgewisseld van een interface die bedoeld zijn voor het vertaalteam. De afbeeldingen werden snel weer offline gehaald, maar eerst kon er nog een screenshot van worden genomen. Eerder raakte al bekend dat Google interesse heeft in een eigen besturingssysteem voor feature phones en het kocht dan ook vorig jaar KaiOS voor 22 miljoen dollar. Nu zien we voor het eerst hoe een aangepaste versie van Chrome zonder touchscreen-bediening werkt op een build van Android Oreo 8.1.

Screenshots van Chrome voor feature phones

Android oreo

Op de beelden is een pagina te zien voor een nieuw tabblad in Chrome. Bovenaan zie je verschillende sites in de vorm van apps en daaronder de tekst 'All apps'. Op de plaats van die tekst is het de bedoeling dat telkens de naam van de website wordt afgebeeld, dat blijkt uit de code van de browser. Daaronder zien we een vereenvoudigde versie van Google Discover met een selectie van artikelen die aan de gebruiker worden aangeraden.

Screenshots van Chrome voor feature phones

De nieuwe browser is gemaakt op basis van Android 8.1 Oreo, dat zie je linksboven aan de systeemnotificatie van Oreo in de notificatiebalk. Het is niet duidelijk waarom deze browser zonder touch-bediening gemaakt wordt voor een oudere versie van het besturingssysteem en niet voor Pie, Android Q of de lichtere Android Go-versie. Als Google inderdaad een eigen besturingssysteem voor feature phones wil lanceren, zou het zijn software ook kunnen baseren op een recentere versie van Android.

Voorlopig valt het nog af te wachten wanneer we de browser voor het eerst op een apparaat zullen zien werken, maar de kwaliteit van de screenshots doet vermoeden dat de het project door Google serieus wordt genomen.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties