Google Chrome krijgt donker thema, maar niet waar je het verwacht

Google Chrome krijgt donker thema, maar niet waar je het verwacht

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Chromium Gerrit

Een recente vermelding op de Chromium Gerrit geeft aan dat mogelijk de eerste versie van Google Chrome die een donker thema zou krijgen, gaat om die van macOS, maar er zijn voorlopig geen details over wanneer dit zou kunnen gebeuren. Het ziet er naar uit dat het donkere thema zeker niet naar Chrome 70 zal komen, maar wat meer verrassend is, is dat er ook nog geen sprake is van een donker thema voor de andere versies van de browser.

Volgens de huidige informatie zou macOS het enige platform zijn die een ​​donker thema mag ontvangen, omdat er geen enkele verwijzing te vinden is naar een mogelijke soortgelijke update voor Windows, Android of iOS. Dit is op zijn zachtst gezegd verrassend, vooral omdat een donker thema voor Chrome op smartphones veel logischer is, aangezien een groot deel daarvan nu een OLED-scherm heeft. Ook Apple begint meer in te zetten op OLED-panelen, en de iPhone-generatie van dit jaar bevat dan ook twee modellen met dergelijke schermtechnologie.

Google Chrome krijgt donker thema, maar niet waar je het verwacht

Al is het ook niet geheel verrassend te nomen dat Google zich eerst op macOS focus, want macOS Mojave heeft een donker thema, en met de update van Google Chrome is de browser in principe in lijn met de rest van de interface van het besturingssysteem. Als dit het geval is, zou een donker thema voor Chrome op Windows 10 ook logisch zijn, aangezien dat besturingssysteem ook een nieuwe visuele stijl heeft.

Beschikbaarheid

Google Chrome 71 wordt in december gelanceerd en zal vermoedelijk de eerste versie zijn die het donkere thema krijgt. De informatie is nog niet officieel bevestigd, maar de informatie die e nu hebben, wijst wel in die richting.

Hoop jij ook dat er snel een donker thema voor Android komt?

Via: XDA-Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk