Google checkt straks of je wachtwoord is gehackt als je het invoert

Google checkt straks of je wachtwoord is gehackt als je het invoert

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google brengt Password Checkup naar Android, dat is een tool dat controleert of je wachtwoorden al dan niet online zijn gelekt. Die controle wordt binnenkort uitgevoerd zodra je een wachtwoord invult.

Google Password Checkup

Android-telefoons krijgen een nieuwe veiligheidsfunctie. Je telefoon gaat straks bij het invoeren van een wachtwoord controleren of het wachtwoord in kwestie online is gelekt, dat maakt Google bekend in een nieuw blogbericht. De functie genaamd Password Checkup werkt ook in combinatie met het automatisch invullen van wachtwoorden via Googles wachtwoordbeheerder.

Zodra Password Checkup vaststelt dat je wachtwoord inderdaad is blootgesteld, dan raadt Google je aan in een pop-up-melding om het wachtwoord voor je account meteen te veranderen. Daarnaast kan je ook meteen gaan naar je wachtwoordbeheerder waar je een volledige controle kan uitvoeren van alle wachtwoorden die op je Google-account zijn opgeslagen.

Google checkt straks of je wachtwoord is gehackt als je het invoert

Password Checkup in Chrome

Lokale controle

Google maakt ook duidelijk dat bij het controleren van wachtwoorden je wachtwoord enkel versleuteld je telefoon verlaat. Verder is ook de informatie over de wachtwoorden die gehackt zijn versleuteld, zodat er geen platte tekst met wachtwoorden onderschept kan worden. Google zegt daarnaast dat Password Checkup lokaal op je apparaat controleert of je wachtwoord al dan niet gelekt is.

Gerelateerde artikelen

Googles Password Checkup-functie was eerder al beschikbaar in Google Chrome, maar straks kan je het ook gebruiken op alle Android-apparaten met versie 9 Pie of een recentere versie. Dat zal in de komende weken tot maanden het geval zijn. Gebruik jij Googles wachtwoordbeheerder al of ga je liever met een van deze alternatieven aan de slag? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Check ook deze zeven slechte gewoonten met wachtwoorden die je beter meteen kan veranderen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk