Google Chat wordt dankzij een update meer overzichtelijk

Google Chat wordt dankzij een update meer overzichtelijk

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Google Chat is ontzettend fijn omdat het zo naadloos werkt met andere Google-diensten. Toch valt er nog wel het één en ander op aan te merken. Overzichtelijk is het namelijk niet altijd. Maar Google lost dat nu op met een nieuwe update.

Google Chat gaat zich meten met Teams en Slack

Ondanks het feit dat Google Chat bijzonder divers is met handige functies, is het soms een wat rommelige bedoening. Hierdoor klagen gebruikers dat ze vaak inkomende en uitgaande berichten missen. Google pakt dit ‘probleem’ nu aan. Hiervoor willen ze Chat gaan verbeteren en de concurrentie aangaan met populaire diensten als Teams, Slack en andere berichten-apps. Overzicht is in ieder geval ‘key’ en het ziet ernaar uit dat deze update daarvoor gaat zorgen.

In een Google Workspace-post laat het bedrijf in ieder geval weten dat ‘kleurrijke belletjes’ ervoor gaan zorgen dat we meer informatie krijgen over berichten die verstuurd worden. Het is geen verrassing dat we deze feature nu krijgen omdat het al enige tijd door veel gebruikers gevraagd werd. Berichten worden namelijk, vooralsnog, op één hoop gegooid.

"Elk inkomend bericht zal een onafhankelijke ballon hebben die is uitgelijnd aan één kant met een effen gekleurde achtergrond", stelt Google in de Workspace-post.

Google Chat wordt dankzij een update meer overzichtelijk

Makkelijker onderscheiden

Op dezelfde manier krijgt elk uitgaand bericht een onafhankelijke ballon naast een andere gekleurde achtergrond. Dit kan handig zijn in groepsgesprekken, omdat het gemakkelijk is om berichten in één oogopslag te onderscheiden.

Net als in Slack krijg je nu de mogelijkheid om direct naar je laatste berichten te springen. Je hoeft dus niet meer je muis stress te geven met eindeloos scrollen. De update is een uitbreiding op de nieuwe functies die al in augustus zijn uitgerold. Duet AI is er één van, die je op de hoogte houdt van eventuele gemiste conversaties.

Ondanks de aankondiging kan het wel even duren voordat je de nieuwe Chat kan gebruiken. Het bedrijf stelt zelf dat het ‘enkele weken’ kan duren voordat we deze functie kunnen gebruiken. De officiële lancering is op 27 september.

Gebruik je Google Chat en vind je dit een fijne toevoeging? Laat het weten in de reacties hieronder.

Google Chat

Google Chat

Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk