Google Cast nu ingebouwd in Chrome

Google Cast nu ingebouwd in Chrome

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google Cast in Chrome

Het zat er al langer aan te komen, maar Google heeft nu officieel de cast-support voor de Chrome-browser aangekondigd. Hiermee is het mogelijk om content, bijvoorbeeld video's, te streamen naar groot scherm vanuit de browser op de PC. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diensten als RTL XL of andere video's die aangeboden worden op het web.

Voorheen was er een extensie nodig die ingesteld moest worden alvorens dit mogelijk werd. In Chrome kun je dan door op de rechtermuisknop te drukken 'cast' selecteren om de website in zijn geheel naar de TV te sturen waar een Chromecast aan is verbonden. Er zijn ook diensten waarin cast al geïntegreerd is op het web, daar zal het cast-icoontje te vinden zijn naast de content.

Google deelde nog andere interessante insights over het casten in de browser. Zo weten we nu dat er vorige maand 38 miljoen sessies gestart zijn vanuit de desktopbrowser waarbij er in totaal 50 miljoen uur content bekeken werd via de Chromecast.

Beschikbaarheid

De integratie van Google Cast is te vinden in de desktopversie van Chrome. Deze kan gedownload worden vanaf de site de browser.

Via: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk