Google Camera 9.0-update uit: een flink redesign op Pixel

Google Camera 9.0-update uit: een flink redesign op Pixel

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Pixels die op Android 14 draaien, die zijn voorzien van een nieuwe update voor de camera, namelijk Google Camera 9.0. Doe je dus mee met de bèta, dan is het de moeite waard om te checken of je de update hebt en even de camera te openen om de verschillen te zien. Dit is er nieuw.

Google Camera-update

Je wil natuurlijk weten wat er verandert en dat is best iets: er is een nieuwe video-naar-foto-wisselaar onderin je scherm als je de camera opent. Links ervan kun je nu naar de instellingen en je kunt die ook openen door omhoog te swipen. Bovenin vind je de caroussel met cameramogelijkheden. Qua foto zie je van links naar rechts de actieshots, lange sluitertijd, portretmodus, Night Sight, panorama en Photo Sphere. Bij video is het Pan, Blur, Video, Slow Motion en Time Lapse (via 9to5Google).

Night Sight is nu wat beter te bereiken en je kunt de verschillende opties nu sneller vinden. De modi aan het eind zijn weg en hij onthoudt nu welke modi je het laatste gebruikte zodat je meteen weer in dezelfde stijl verder kunt als je de camera opent. De preview van wat je al hebt geschoten kun je nu aan de andere kant vinden dan eerst, net als de front- en achtercamera-switcher. Dat wordt waarschijnlijk even wennen dus, want dit zijn veelgebruikte mogelijkheden.

Google Camera 9.0-update uit: een flink redesign op Pixel

Android 14 bèta

Nieuwsgierig of je de update al hebt? Het gaat om Google Camera 9.0.115.561695573.37 en die draait alleen op Android 14, dat nu nog in zijn bèta-programma zit. De update is nog niet beschikbaar in de Play Store, maar rolt wel al uit. Heb je hem niet? Je kunt hem ook via APKMirror downloaden.

Heb jij de nieuwe update al binnen? Kun je er een beetje mee overweg? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk