'Google brengt YouTube Music-apps naar Apple TV, Garmin en meer'

'Google brengt YouTube Music-apps naar Apple TV, Garmin en meer'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google zou volgens geruchten YouTube Music beschikbaar maken op meer platforms en de integratie met derden uitbreiden. Er zou onder andere een YouTube Music-app voor Apple TV en voor Garmin-horloges komen.

YouTube Music-app voor Apple TV en HomePod

YouTube Music is een van de meest populaire muziekstreaming-apps wereldwijd. De muziekdienst van Google is breed beschikbaar op verschillende platforms. Naast apps voor Android, iOS en iPad, biedt het bedrijf ook een muziekervaring binnen de hoofd YouTube-app voor tv's. Je krijgt niet overal dezelfde set functies of vergelijkbare ervaringen, maar de service is beschikbaar op een groot aantal apparaten.

Maar Google wil YouTube Music nu nog toegankelijker maken, zo melden bronnen die bekend zijn met de situatie aan 9to5Google. Volgens deze informatie is Google van plan een op zichzelf staande app voor Apple TV te ontwikkelen. De muziekdienst krijgt een apart pictogram op het startscherm van je tv en je hoeft niet langer via de YouTube-app te gaan. Mogelijk volgt er ook een speciale app voor Google TV/Android TV, hoewel de bronnen daar niet zeker van zijn.

Google zou ook werken aan uitbreiding van de integratie van YouTube Music met HomePod, vergelijkbaar met hoe Pandora dit doet. Zoals het rapport opmerkt, "kunnen die derde partijen als standaard worden ingesteld voor spraakopdrachten". In lijn daarmee kondigde Apple Siri-ondersteuning aan voor AirPlay op HomePod tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Het bedrijf noemde YouTube Music als partner, dus integratie is heel aannemelijk.

Gerelateerde artikelen

YouTube Music-app voor Garmin

Google zou ook van plan zijn om nieuwe YouTube Music-apps voor wearables te ontwikkelen. Garmin-smartwatches lijken vooraan in de rij te staan. De Connect IQ Store van Garmin bevat al enkele populaire muziekstreaming-apps, waaronder Spotify, Deezer en Amazon Music. Google laat nu een aantal potentiële gebruikers en abonnementen liggen door YouTube Music niet beschikbaar te maken in de Connect IQ Store voor Garmin-apparaten.

Hopelijk gaat Google ook zijn oude Apple Watch- en Wear OS-apps updaten met nieuwe functies, waaronder offline opslag voor de Apple Watch. De WearOS-versie zou de mogelijkheid kunnen krijgen om te dienen als afstandsbediening voor YouTube Music op Android-telefoons. Helaas is er geen officiële bevestiging van Google over een van deze geruchten. Het bedrijf zegt "op dit moment niets te delen te hebben."

Laat ons weten wat jij ervan vindt! Heb je zelf ervaring met YouTube Music op verschillende apparaten? We horen graag jouw mening en suggesties in de reacties hieronder.

YouTube Music

YouTube Music

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk