Google brengt videobewerking naar alle Chromebooks met Google Foto's

Google brengt videobewerking naar alle Chromebooks met Google Foto's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is nu voor iedereen mogelijk om met Google Foto's video's te bewerken op Chromebooks. Google heeft de editor op grote schaal vrijgegeven en meteen ook een paar nieuwe functies onthuld.

Google Foto's video-editor op Chromebooks

Google Foto's heeft uitgebreide bewerkingsfuncties voor foto's en voor video's. De video-editor laat je onder andere video's bijsnijden, stabiliseren en roteren. Je kan er ook frames mee bijsnijden, individuele frames exporteren, de beeldverhouding aanpassen en het geluid van je video uitzetten. Voor de weergave van de video zijn er de filters, effecten en opmaaktools.

Met de video-editor van Google Foto's op Chromebooks of tablets met ChromeOS kun je ook zelf films maken. Dat kan op basis van een thema en de mensen en dieren die jij selecteert. De app kiest dan de video's en afbeeldingen voor die bij dat thema passen. Deze thema's zijn onder andere gebaseerd op huisdieren, je gezin en je vrienden. Tik 'film' in de launcher en komt automatisch bij de video-editor in Google Foto's terecht.

Thema's in de video-editor van Google Foto's 

Thema's in de video-editor van Google Foto's 

Al deze functies zijn nu voor iedereen met een Chromebook beschikbaar, meldt Google in een blogpost. Google zal hen automatisch vergelijkbare clips voorstellen om er vervolgens een leuke video van te maken. Heb je bijvoorbeeld honderden video's van je hond, zoals ondergetekende, dan helpen de suggesties je om de beste te vinden. Dat doet Google Foto's overigens ook met video's die je lokaal hebt opgeslagen en niet in de cloud.

Video met muziek

Om je film op te fleuren, kan je met de video-editor van Google Foto's ook muziek aan je video's toevoegen. Dat gaat overigens om royaltyvrije, vrij algemene deuntjes. Je kan bijvoorbeeld geen muziek uit je Spotify-afspeellijst selecteren. Verwacht ook geen wonderen van deze bewerkingsfuncties van Google Foto's op je Chromebook. Het is geen professionele video-editor zoals bijvoorbeeld LumaFusion. Dat Google nu wel wat basisopties op ChromeOS aanbiedt maakt het voor veel mensen misschien wel interessanter om een Chromebook aan te schaffen. Zoals een van deze Chromebooks met een 360 graden-scherm.

Om de video-editor te gebruiken, heb je natuurlijk Google Foto's nodig. Heb je deze app misschien van je Chromebook verwijderd? Dan kan je de app hier vanuit de Play Store opnieuw downloaden en installeren op je Chromebook.

Ga jij Google Foto's op je Chromebook gebruiken om video's te bewerken? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk