Google brengt realistische 3D-modellen van personen tot leven

Google brengt realistische 3D-modellen van personen tot leven

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In een wereld waar videochatten de norm is, voelen gesprekken eerder onpersoonlijk aan. De ervaring is gewoon niet hetzelfde als bij gesprekken in real life. Project Starline moet daar verandering in brengen, want Google tovert mensen om in realistische 3D-modellen voor tijdens vergaderingen.

Project Starline

Tijdens het I/O-evenement toont Google geregeld de technologieën waar het aan werkt. Van afgewerkte producten tot concepten die nog volop in ontwikkeling zijn. Project Starline helpt om mensen dicht bij elkaar te brengen. Google kan realistische 3D-modellen in je kamer plaatsen alsof ze echt aanwezig zijn.

Je hebt zelfs geen 3D-bril nodig om de modellen te zien en in interactie te gaan alsof je een normale conversatie voert vlakbij die persoon. De technologie verdwijnt volgens Google naar de achtergrond. Om die technologie te doen werken is er wel heel wat nodig. Denk aan een hele cabine van 3D-glas dat zorgt voor een realistisch gevoel van volume en diepte. Verder gebruikte Google al zijn kennis op het vlak van Computer vision, machinealearning, ruimtevullend geluid en compressie in real-time.

via GIPHY

De technologie toegankelijk maken

Al hoef je niet te verwachten dat er morgen een vergelijkbare opstelling in je woonkamer kan worden geïnstalleerd. Op dit moment is Project Starline aanwezig in een aantal kantoorruimtes van Google en het wordt al gebruikt om werknemers met elkaar te laten communiceren. Google voerde ook al testen uit in samenwerking met ziekenhuizen en de media, en de bedoeling is dat er nog veel meer met Project Starline wordt getest. De belangrijkste uitdaging is nu om de technologie betaalbaar te maken.

Gerelateerde artikelen

Tijdens Google I/O legde Google ook zijn plannen bloot voor een digitale autosleutel en het gaat ook meer inzetten op Android Automotive. Zou jij graag met je vrienden of verre familie willen communiceren alsof ze echt bij je zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk