Google bevestigt: Pixel 6 kan niet 30W opladen

Google bevestigt: Pixel 6 kan niet 30W opladen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Googles Pixel 6-reeks kan niet opladen met het vermogen van 30W dat de officieel oplader aankan. Dat heeft Google bekend gemaakt in een blogbericht. De Pixel 6 Pro laadt maximaal op met 23W en voor de Pixel 6 is het 21W. Daarmee bevestigt Google wat eerder al uit testen bleek.

Pixel 6 en 30W opladen

Uit testen van Android Authority bleek al dat de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro van Google niet met het maximale vermogen van 30W laden met de officiële oplader van Google. Die informatie heeft Google nu zelf ook bevestigt op zijn Pixel-forum.

De officiële oplader die apart verkrijgbaar is kan een vermogen aan van 30W, maar de pieksnelheid blijven bij de Pixel 6 en de Pro-versie beperkt tot respectievelijk 21 en 23W. Google krijgt omdat het niet vooraf heeft duidelijk gemaakt dat de telefoons niet kunnen opladen met het maximale vermogen van hun oplader. Dat had het bedrijf kunnen vermijden door vooraf de pieklaadsnelheid te delen. We zien dat smartphonemerken dat vaker doen wanneer ze hu telefoons met een oplader leveren die laadt met een hoger vermogen dan de telefoon zelf.

Google verduidelijkt verder dat het vermogen ook tijdens het opladen varieert. De telefoon laadt doorgaans het snelste op van 0 tot 50 procent en laadt vanaf dan trager door tot 80 procent. Daarna wordt nog maar eens vertraagt tot 100 procent, omdat het de levensduur van de batterij ten goede komt.

Meer over de Google Pixel 6-reeks

Het is Pixel 6 Pro-week op Androidworld. Wil je alles weten over wat deze telefoons voor jou te bieden hebben? Lees dan de artikelen hieronder. Verwacht binnenkort de review van de Pixel 6 Pro hier op Androidworld. Heb jij vragen over onze ervaringen met de Pixel 6 Pro? Stel ze dan in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk