Google Berichten op Samsung Galaxy S21 krijgt One UI-vormgeving

Google Berichten op Samsung Galaxy S21 krijgt One UI-vormgeving

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt een update uit voor zijn Berichten-app op de S21-reeks, en daarmee zal de vormgeving van Berichten beter aansluiten bij Samsungs One UI-software. De update maakt deel uit van de samenwerking tussen Google en Samsung.

Google Berichten-update

Google rolt een update uit voor de Berichten-app op de Samsung Galaxy S21-reeks. Het uiterlijk van de app is voortaan meer in lijn met de rest van de interface die gebruikers gewend zijn in de One UI-software. Dat weet Sammobile.

Een 'uiterlijk à la One UI' betekent in de eerste plaats een grote titel met veel witruimte, speciaal voor een eenvoudig gebruik in één hand. De app kreeg ook andere knoppen en een nieuwe kleurenpalet, en ze is ook in een keer aangepast met een donkere modus.

Google Berichten op Samsung Galaxy S21 krijgt One UI-vormgeving

Het nieuwe uiterlijk van Google Berichten

Samenwerking Google en Samsung

De nieuwe vormgeving is speciaal bedoeld voor de Berichten-app die voorgeïnstalleerd staat op de toestellen uit de S21-reeks van Samsung. Het maakt deel uit van de samenwerking tussen Google en Samsung waarbij Google zijn diensten een meer prominente plaats geeft op Samsung-apparaten. Je kan ook al gebruik van van Google Discover op de S21-reeks en Google bracht ook al zijn Assistent naar Samsungs smart tv's.

Gerelateerde artikelen

Google Berichten werkt ook met RCS op de S21-reeks, dat staat voor 'Rich Communication Services'. RCS is de opvolger van de sms en het brengt geavanceerde chatfuncties naar berichten-apps. Je kan bijvoorbeeld berichten liken, bestanden delen en zien wanneer de ander typt. Google en Samsung werkten in het verleden samen aan RCS

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk