Google Berichten laat je berichten (on)gelezen swipen

Google Berichten laat je berichten (on)gelezen swipen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wil je in Google Berichten aangeven dat je een bericht al hebt gelezen, of juist niet, dan kun je dat vanaf binnenkort doen door een simpele veegbeweging. Op die manier kun je je berichten beter beheren.

Google Berichten

Google Berichten had eerst alleen als swipemogelijkheden om berichten te archiveren of helemaal te verwijderen, maar daar komt straks dus een swipe-optie bij. Handig als je veel spam in je berichten hebt, maar wat als je juist jezelf wil attenderen op een bericht op een later moment, omdat je bijvoorbeeld van de ene naar de andere meeting rent en met je volle aandacht wil lezen en reageren? Dan kun je nu swipen.

Volgens Android Police zit er in de bèta van de app (versie 20230515_01_RC00) een ‘Markeren als gelezen of ongelezen’-optie. Althans, de optie is niet nieuw, want dat kon al langer. Je hoefde de conversatie daarvoor alleen maar lang in te drukken vanuit de lijst met conversaties en dan opende er een menu waarin dat de optie was. Dat kan nu dus sneller, met een swipe. Je kunt zelf instellen hoe dat swipen precies werkt en wat welke swipe als doel moet hebben.

Google Berichten laat je berichten (on)gelezen swipen

Swipen

Bij Instellingen voor Berichten, dat je vindt als je rechtsboven in Berichten op je profiel tikt, staat Swipe-acties. Je kunt daarop tikken en dan heb je twee keuzes: naar rechts swipen en naar links swipen. Je kunt voor beide kiezen voor ‘archiveren’, ‘verwijderen’ en ‘uit’.

Straks komt daar dus nog een optie bij in de vorm van markeren als gelezen of ongelezen. Al is het niet duidelijk wanneer dit naar de app komt. Dat het in de bèta zit, wil niet zeggen dat het heel binnenkort en zeker naar telefoons komt. Soms kan daar nog veel tijd tussen zitten of gebeurt het zelfs helemaal niet.

We hopen van wel, want meer handige swipe-opties -zeker als je ze zelf kunt instellen- zijn nooit een overbodige luxe.

Gebruik jij Google Berichten veel en mis je er nog iets in? Laat het nu achter in de reacties.

De populairste artikelen over Google Berichten

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk