Google Berichten: je kunt met elke willekeurige emoji reageren

Google Berichten: je kunt met elke willekeurige emoji reageren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Nog niet bij iedereen, maar Google is voor zijn app Berichten nu de mogelijkheid aan het uitrollen om met elke willekeurige emoji te reageren. Als je lang op een tekst in een RCS-gesprek duwt, dan kun je nu met maar zeven emoji reageren: straks zijn dat er veel meer.

Willekeurige emoji

Je hoeft het duimpje omhoog, de hartjesogen, de huilen-van-het-lachen-smiley, de geshockeerde smiley, het huilende gezichtje en het boze gezichtje geen gedag te zeggen: ze worden simpelweg uitgebreid met alle emoji die er nu zijn. Het paneeltje dat nu als pil gevormd is met een plus-icoon erop wordt straks beschikbaar gemaakt en dan kun je per categorie zoeken naar de emoji die je het best vindt passen bij de situatie.

Het lijkt een beetje op hoe dat ook in WhatsApp is. Het is dezelfde collectie icoontjes die je krijgt als je het emoji-icoon aantikt naast de microfoon, maar dan zonder de optie om naar gifjes of stickers te gaan. Gebruik je een bepaalde emoji heel veel, dan kun je die vinden in de balk met recent gebruikte emoji.

Google Berichten: je kunt met elke willekeurige emoji reageren

Rich Communication Services

Deze uitbreiding der emoji schijnt in de meest recente bèta voor te komen, maar is verder nog niet breed beschikbaar. Het is in ieder geval wel weer een mijlpaal voor Google, dat nog steeds hard strijd voor RCS. Het zou nog steeds graag zien dat Apple het ook implementeert, al laat Apple tot nu toe vooral horen dat het daar geen oren naar heeft. RCS zorgt dat sms’en naar een nieuw niveau wordt getild: niet alleen maar tekst, maar dus ook smileys, naast meer voordelen. Apple houdt het echter liever bij zijn eigen tech.

In WhatsApp zijn we inmiddels allang gewend om alle emoji als reactie op een bericht te kunnen plakken. Erg handig, want ook op WhatsApp had je in eerste instantie keuze uit maar een paar emoji, in plaats van het hele arsenaal dat je bij een gewone reactie tot je beschikking hebt. Bovendien zijn er zelfs voor een gewone glimlach meerdere emoji om te kiezen, dus het is fijn dat je nu specifieker op een bepaalde ‘situatie’ kunt plakken.

Gerelateerde artikelen

Ga je hier gebruik van maken, denk je? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk