Google Berichten en Google Duo standaard op de Samsung Galaxy S21

Google Berichten en Google Duo standaard op de Samsung Galaxy S21

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Naast Google Discover worden tevens Google Berichten en Google Duo standaard op de Samsung Galaxy S21-telefoons geleverd. Samsung heeft voor deze integratie nauw samengewerkt met Google.

Samsung Galaxy S21 met Google Berichten en Duo

Google Berichten en Google Duo zijn apps van Google die op Pixel-telefoons en andere telefoons met standaard Android worden geleverd. Samsung heeft met de Galaxy S20-serie al een diepe Google Duo-integratie gelanceerd en zet dit voort met de nieuwe Galaxy S21-serie. Google en Samsung maakten de integratie van beide apps voor de Galaxy S21-serie tijdens het Galaxy Unpacked-evenement bekend.

Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden en ontvangen. De app ondersteunt ook de nieuwe RCS-standaard die als opvolger van sms dient. Met de Google Duo-app kun je eenvoudige video- en audiogesprekken voeren.

Google heeft speciale optimalisaties aangebracht in de Berichten-app om deze geschikt te maken voor de Samsung Galaxy S21, de Samsung Galaxy S21 Plus en de Samsung Galaxy S21 Ultra. Samsung Berichten blijft overigens nog gewoon beschikbaar voor deze telefoons. Samsung rolde onlangs nog RCS-functies uit naar deze app.

Google Berichten en Google Duo standaard op de Samsung Galaxy S21

Meer integraties

De integratie van Google Discover, Google Duo en Google Berichten is het resultaat van een verregaande samenwerking tussen Samsung en Google. Onderdeel hiervan is ook de introductie van Android Auto-integratie voor SmartThings op de S21-telefoons. Hiermee kan je onder andere de temperatuur van je thermostaat alvast verhogen en de garagedeuren openen als je onderweg bent naar huis. Google Nest-producten werken nu ook met Samsungs SmartThings. Je kan deze slimme producten dus aan de SmartThings-app toevoegen.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk