Google Berichten gaat in de toekomst voiceberichten transcriberen

Google Berichten gaat in de toekomst voiceberichten transcriberen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wil je heel veel vertellen maar heb je totaal geen zin om te typen? Dan stuur je waarschijnlijk een spraakbericht. Maar wat als iemand die niet kan luisteren? Google Berichten wil binnenkort zijn transcribeermogelijkheden uitbreiden naar Berichten.

Gesproken berichten 

Gesproken berichten zijn handig als je een lang bericht moet overbrengen dat je niet wil uittypen, maar ook als je de juiste toon wilt overbrengen om misverstanden te voorkomen.

Hoewel het zijn nut heeft, kan het ook vervelend zijn omdat je ontvanger soms op een plaats is waar het niet handig is om naar spraakberichten te luisteren en geen oordopjes bij zich heeft. Dat betekent dat hij of zij moet wachten voordat hij of zij de inhoud kan horen. Het goede nieuws is dat als je Google Messages gebruikt, dat kan worden opgelost in een toekomstige update.

Gerelateerde artikelen

Google Berichten

Zoals opgemerkt door 9to5Google in zijn APK teardown, werkt Google aan een update voor Google Messages waar gebruikers de optie krijgen om spraakberichten die ze hebben ontvangen te transcriberen in tekst, waardoor gebruikers hun spraakberichten kunnen zien in plaats van ernaar te luisteren.

Hoewel we de functie nog niet zelf hebben kunnen testen om te zien hoe goed het eigenlijk werkt, merkt 9to5Google op dat het tot nu toe vrij goed lijkt te werken. Het systeem snapt zelfs waar interpunctie moet worden geplaatst, al geldt dat nu vooral voor het Engels. Of dat ook geldt voor Nederlands is onbekend. Natuurlijk kunnen andere factoren de nauwkeurigheid beïnvloeden, zoals de kwaliteit van het gesproken bericht, dus als het ergens is verzonden waar veel lawaai is, kan het lastiger zijn om te transcriberen.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Hoe dan ook, het klinkt alsof het een nuttige functie zou kunnen zijn, al zal dat in eerste instantie zijn voor het Engels. Aan de andere kant werkt de transcribeer-app van Google ook best oke in het Nederlands, dus misschien valt het mee hoe snel de uitrol in andere talen is.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk