'Google Assistent haalt binnenkort data van verschillende accounts'

'Google Assistent haalt binnenkort data van verschillende accounts'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Assistent

Als je een Android-telefoon gebruikt, is de kans groot dat je naast je standaard-Google-account ook een tweede G Suite-account hebt dat dienst doet als werkaccount. Zo gebruik je de hele tijd twee accounts voor je e-mails, Google Drive en de andere Google-diensten. Dat werkt op zich prima, tenzij je graag het maximale uit de Google Assistent wil halen. Google test zijn Agenda-integratie in de Assistent voor G Suite-gebruikers nog steeds in bèta en Google kan ook maar gegevens raadplegen van één Google-account. Wil je je andere account gebruiken, dan moet je even van account wisselen.

Aan dat laatste gaat Google nu een einde maken, dat ontdekte 9To5Google in de broncode van de Google-app. Er is namelijk een Account-pagina ontdekt die aangeeft dat je meerdere accounts kan toevoegen die de Assistent dan raadpleegt. Zo kan je onder meer herinneringen, e-mails, agenda-afspraken en gekoppelde diensten van de twee accounts opvragen via Googles hulpje. Dat kan dan zowel op je telefoon als op slimme speakers en smart displays.

Beeld van de gelekte functie

Een screenshot van de gelekte Accounts-pagina in Assistent

Onduidelijke werking

Voorlopig is het nog niet meteen duidelijk hoe dat systeem zal werken. Mogelijk komt er een commando waarmee je aangeeft dat je specifiek gegevens van je werkaccount te zien wil krijgen, bijvoorbeeld je agenda-afspraken. Een andere mogelijkheid is dat Google in één klap de gegevens van je twee accounts opsomt. Op smart displays kan Google dan een beeld geven van zowel je privé- als werkagenda. Voorlopig blijft het wachten op verdere ontwikkelingen die ons meer bijbrengen over de werking. Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Assistent? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk