Google Assistent Routines worden nu echt getriggerd als je thuiskomt

Google Assistent Routines worden nu echt getriggerd als je thuiskomt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je Google Assistent Routines hebt ingesteld, dan kun je wanneer je thuiskomt het commando aan Google geven om die Routine te starten. Vanaf nu wordt dat beter: Google Assistent Routines kunnen nu automatisch starten wanneer je thuiskomt of vertrekt.

Routines triggeren

In principe weet Google -als je hiertoe toestemming geeft en je locatie hebt ingeschakeld op je telefoon- wanneer je thuis bent of weg bent. Nu kun je echter een specifiek punt instellen op de kaart, waarna een bepaalde Routine wordt getriggerd. Hierdoor is het iets specifieker wanneer Google in actie moet komen. Dat is erg handig, want soms duurt het even voor je telefoon zich realiseert dat je thuis bent. Door een specifieke locatie te kiezen, wordt de Routine dus eerder getriggerd.

Gerelateerde artikelen

Een Routine is een soort kettingreactie die wordt ingezet wanneer je het commando geeft. Je stelt die Routines eerst in via de Google Assistent. Zo kun je zorgen dat Google in één Routine je verwarming hoger zet en je lichten aanzet, handig als je thuiskomt. In een andere Routine doe je het tegenovergestelde, voor wanneer je weggaat.

Google Assistent Routines worden nu echt getriggerd als je thuiskomt

Google Home

De nieuwe mogelijkheid schijnt al beschikbaar te zijn in de Google Assistent en de Google Home-app, maar wij hebben het nog niet kunnen spotten. Als het eenmaal zover is, dan heb je in ieder geval sowieso de Google Home-app nodig om Routines in te stellen, want dat kan niet direct via Google Assistent. Zo ga je te werk:

  1. Start op je smartphone de Google Home-app
  2. Tik op Routines, kies voor het aanmaken van een nieuwe Routine door rechtsonderin op de plus te tikken
  3. Bepaal hoe je wil dat de routine start, bijvoorbeeld door een spraakopdracht, al kun je hier dus na update ook kiezen voor een bepaalde locatie
  4.  Maak vervolgens door te kiezen voor '+ actie toevoegen' een keuze in wat je allemaal wil dat er gebeurt (zoals lampen aan, het laatste weerbericht horen)
  5. Tik 'Opslaan' om je Routine te bewaren

Wil je meer weten over wat je allemaal kunt met Routines? Lees dan ons artikel '4 Routines voor Google die je meteen wil instellen' en ons ‘zo werkt het’-artikel. Maak jij gebruik van Google Assistent Routines en ben je blij met deze vernieuwing? Laat het achter in de reacties.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk