Google laat je routines van Assistent toevoegen aan startscherm

Google laat je routines van Assistent toevoegen aan startscherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan binnenkort de routines van de Google Assistent als een snelkoppeling op je startscherm plaatsen. De functie is al voor een deel van de Android-gebruikers toegankelijk vanuit de Google Home-app.

Routines-snelkoppelingen

Als 2020 ons toch één mooi ding heeft gebracht dan is het toch al zeker de Nederlandse routines voor de Google Assistent. Met een eigen commando kan je een zelfgekozen reeks van acties van de Google Assistent laten uitvoeren, en dat werkt zeker goed voor wie thuis smarthomeproducten heeft. Daarnaast zijn er ook vaste routines commando’s voor vertrek en thuiskomst.

Google test nu een nieuwe functionaliteit voor routines, namelijk de mogelijkheid om ze toe te voegen aan het startscherm. Dat meldt een Reddit-gebruiker. Slechts een klein deel van de Android-gebruikers werd al op deze nieuwe snelkoppelingen getrakteerd. Het lijkt dus te gaan om een server-side-update, ofwel een functie die geen vast onderdeel is van een nieuwe versie van een app.

Google laat je routines van Assistent toevoegen aan startscherm

Zo werkt het

De gebruikers die routines aan het startscherm kunnen toevoegen, kunnen dat na een verzoek vanuit de Google Home-app. Dat is ook het geval voor Androidworld-tipgever Elmer. Je tikt in de Home-app op één van je bestaande routines of je maakt eerst een nieuwe aan, en vervolgens kan je bovenaan het scherm op een nieuw icoontje tikken waarmee je de routine toevoegt. Google geeft de routines ook een aangepast icoontje afhankelijk van de acties.

Google laat je routines van Assistent toevoegen aan startscherm

Google lanceerde ook al de Action Blocks, dat is een alternatieve manier om acties van de Google Assistent aan te maken en vervolgens op het startscherm te plaatsen, maar dan in de vorm van widgets. Zie jij de snelkoppelingen al? laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Elmer!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk