Google Assistent test ondersteuning voor meerdere Google-accounts

Google Assistent test ondersteuning voor meerdere Google-accounts

Google Assistent kan nu informatie tonen die afkomstig is van meerdere Google-accounts. Dat werkt voor bijvoorbeeld voor je afspraken in Google Agenda. De functie is nog in een testfase.

Google Assistent-accounts

Het nieuws hing eigenlijk al vanaf september boven ons hoofd, maar nu is het ook echt bekend. Google start een bèta waarin de Google Assistent gegevens van meerdere Google-accounts kan raadplegen. Als je voorheen bijvoorbeeld vroeg naar je agenda-afspraken aan je smart display, dan kreeg je enkel ofwel je persoonlijke agenda of je agenda voor je Workspace-account te horen.

Google maakt het met een nieuwe bètafunctie dus mogelijk om meerdere accounts aan Google Assistent te koppelen zodat je meteen een zicht krijgt op de informatie uit Google Agenda en Meet van al je Google Accounts. Dat zegt een tipgever aan Android Police. Heb je straks bijvoorbeeld via Meet een videovergadering op het werk, dan vertelt Google er nu bij dat een paar uurtjes later ook nog een videogesprek met de familie gepland staat.

Google Assistent test ondersteuning voor meerdere Google-accounts

Screenshots van de bètafunctie

Beschikbaarheid

De functie werkt zowel voor smart speakers, smart displays als de Assistent op je telefoon, maar ze is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. Hier op de redactie kreeg nog niemand de bètafunctie te zien. Als je vanuit de instellingen van de Google Assistent tikt op ‘Alle instellingen’, dan zou er de nieuwe optie ‘Accounts’ moeten verschijnen. Daar kan je dan andere Google-accounts toevoegen aan de Google Assistent.

Eerder was het al wel mogelijk dat meerdere gebruikers hun eigen persoonlijke informatie van smart speakers verkregen. De Assistent herkent dan je stemgeluid met Voice Match. Toch is er nog een verschil met de nieuwigheid die nu in bèta is, want nu kan je Assistent info uit meerdere accounts van eenzelfde persoon tonen. Zie jij de bèta al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Agenda
Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Meer info

Google Meet
Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties