'Google Assistent kan straks je telefoon uitzetten'

'Google Assistent kan straks je telefoon uitzetten'

Op Android-telefoons is het straks mogelijk om je smartphone uit te schakelen met behulp van de Google Assistent. Je gebruikt daarvoor het commando: "Hey Google, uitschakelen". Op dit moment is de functie enkel nog ontdekt in de code van de Assistent.

Google Assistent

Android 12, de aankomende nieuwe Android-versie, komt straks met een nieuwe manier waarmee je de hulp van je Google Assistent kan inroepen. Je kan gewoon de powerknop lang ingedrukt houden, en je digitale hulpje verschijnt. Toch kan dat bij gebruikers problemen veroorzaken, want hoe schakel je je telefoon dan uit?

Een logische oplossing is om een powerknop te plaatsen in de snelle instellen, want dat is ook al een feit op Galaxy-telefoons van Samsung, maar toch wil Google nog meer doen. 9To5Google heeft ontdekt in de code van de Google Assistent in Android 12 dat je straks met een Assistent-commando je telefoon kan uitzetten. De functie is voor alle duidelijkheid nog niet actief in Android 12, maar een screenshot toont ons alvast hoe het straks moet gaan werken. Google legt uit bij het lang indrukken van de powerknop dat je gewoon kan zeggen "uitschakelen".

'Google Assistent kan straks je telefoon uitzetten'
Alvast een screenshot van de functie

Onduidelijkheid

Op dit moment is het nog onduidelijk voor welke telefoons deze feature gaat werken. Het zou kunnen gaan om een Pixel-exclusieve functie, of een functie die alleen beschikbaar is in Android 12. We weten bovendien nog niet met zekerheid of Google je telefoon zelf uitschakelt of het powermenu toont, waarbij je ook gewoon kan opnieuw opstarten.

Na afloop van de belangrijkste keynote van Google I/O kwam Google met de Android 12 Beta die toegankelijk is voor een grote groep gebruikers. Met Android 12 kwam onder meer het nieuwe Material You-uiterlijk dat onze telefoons een nieuwe vormgeving moet geven. Achter de schermen werkt Google ten slotte ook aan nieuwe technologie die ervoor zorgt dat de Assistent natuurlijke gesprekken kan voeren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Assistent? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Lees meer over:
Google Assistent Android 12

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer