Google Assistent kan nu ook zonder "Hey Google" werken

Google Assistent kan nu ook zonder "Hey Google" werken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft een nieuwe manier bedacht om de aandacht van de Google Assistent te trekken. Gebruikers van een Nest Hub Max-smart display kunnen gewoon naar hun slim scherm kijken en beginnen praten. De slimme algoritmes herkennen dat je tegen de Nest Hub Max praat.

Look and talk voor Assistent

Vind je het soms vervelend dat je Google altijd bij zijn naam moet noemen alvorens je smarthome-apparaat gaat luisteren naar je vraag? Google gaat het 'Hey Google'-hotword nu overbodig maken voor slimme schermen die met een camera komen. 'Look and talk' heet de functie en ze werk straks op de Nest Hub Max.

De functie is eerder al eens ontdekt in de code van de Google-app, dat weet 9To5Google. Je Nest Hub Max werkt met Look and talk zodra je op maximaal anderhalve meter afstand van het slimme scherm bent verwijderd en vervolgens begint te praten. Achter de schermen gebruikt het apparaat Voice Match en Face Match om zeker te zijn dat je wel degelijk een antwoord van Google verwacht en niet bijvoorbeeld van je vriend aan de andere kant van de kamer. De functie is optioneel en je kan ze op elk moment ook uitschakelen in de instellingen van de Google Assistent.

Google verstaat je beter

Verder gaat Google Assistent je ook beter begrijpen wanneer je praat. Bij een langere boodschap gaan we als mensen automatisch "euh" gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je even nadenkt. Zulke tussenwoorden konden de Assistent verwarren, maar Google gaat zulke woorden nu herkennen en automatisch negeren. Het is niet duidelijk of dat al meteen zal werken met de Nederlandse Assistent of alleen bij de Engelstalige.

Gerelateerde artikelen

Look and talk werkt op dit moment enkel bij de Nest Hub Max, maar het lijkt logisch dat de functie later dit jaar ook zal werken op Googles aankomende Nest Hub met afneembaar scherm. Die moet werken als een soort van tablet en komt dan mogelijk ook met een selfiecamera. Je kan hier alles lezen over de aankondigingen tijdens Google I/O 2022.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Assistent? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk