Google Assistent helpt je handen wassen met hilarisch liedje

Google Assistent helpt je handen wassen met hilarisch liedje

Handen wassen-liedje

In coronatijden zijn afstand houden en voldoende je handen wassen de beste manieren om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Handen wassen kun je het beste lang genoeg doen, je gebruikt zeep en je droogt je handen daarna met een papieren doek die je vervolgens wegwerpt in een vuilnisbak.

Beelden van de Assistent

Google wil je nu helpen met het wassen van je handen dankzij de Google Assistent, dat maakt het bedrijf bekend op Twitter. Je vraagt daarbij: "Hey Google, help me wash my hands", ofwel "Hey Google, help me met handen wassen", en vervolgens begint Google een gek liedje over handen wassen te zingen. Het liedje, dat weerklinkt op de melodie van 'Roei, roei, roei je boot', duurt in totaal 40 seconden en dat is het dubbele van de aanbevolen tijd.

Beluister het liedje

In onderstaande video kan je het liedje beluisteren en dan kan je zelf oordelen of het eerder grappig of vooral vervelend is. Het liedje werkt op onze telefoons, maar enkel als we English (US) als taal voor de Assistent gebruiken. Het is niet bekend of er ook een Nederlandse variant van de spraakopdracht komt.

Naast het nieuwe liedje over handen wassen bracht Google recent ook een hulde aan de Hongaarse fysicus Ignaz Semmelweis in een nieuwe Doodle in de zoekresultaten. De man is een dokter uit de 19de eeuw die ontdekte dat regelmatig handen wassen bijdraagt aan een goede gezondheid. Semmelweis stelde daarbij vast dat het helpt om het verspreiden van virussen tegen te gaan en die techniek gebruiken we dus nog steeds in de 21ste eeuw.

Hoe was jij je handen tijdens deze coronacrisis? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties