Google Assistent met compacte weergave breder getest en verbeterd

Google Assistent met compacte weergave breder getest en verbeterd

Google Assistent-uiterlijk

Google komt met een verbetering voor de weergave van de Assistent die al sinds vorig jaar wordt getest. In juni raakte nog bekend dat een grotere groep gebruikers met een compacter uiterlijk voor de Google Assistent werkt. Nu heeft Google zijn bèta-testgroep opnieuw verbreed en het bedrijf heeft ook verder aan het ontwerp voor de Assistent gesleuteld. Dat weet 9To5Google.

Het nieuwe uiterlijk van de Google Assistent heeft heel doelbewust een compacter uiterlijk gekregen. Dat zie je ten eerste als je de Assistent oproept. We zien dat de interface minder ruimte inneemt op je scherm en dat je ook het profielicoontje van je Google-account te zien krijgt. Als je daarop tikt, kom je in één keer in de instellingen terecht. Als je vervolgens een commando geeft, neemt de interface opnieuw een beperkte ruimte in beslag, terwijl Google op dit moment telkens het hele scherm gebruikt.

Voorgaande opdrachten

Verder is er aan de knoppen voor onder meer 'Verkennen' en Google Lens aan de onderkant niets veranderd, maar Google toont wel wat nieuws in de suggesties voor commando's. Er is nu een nieuwe knop waarmee je je meteen een eerder gebruikt commando kan gebruiken met via de geschiedenisknop. Die laat je bladeren doorheen een hele lijst met al je voorgaande opdrachten zodat je er vervolgens één kan selecteren.

Respectievelijk het oude en nieuwe uiterlijk

Het nieuwe uiterlijk is opnieuw beschikbaar voor een grotere groep bèta-gebruikers, al is de functie nog niet voor iedereen beschikbaar. Wij kregen het ontwerp ook nog niet te zien op onze telefoons. Je kan je via deze weg inschrijven voor het bètaprogramma.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer