Nederlandse Google Assistent nu beschikbaar voor Chromebooks

Nederlandse Google Assistent nu beschikbaar voor Chromebooks

Google Assistent voor Chromebook

Google voegde recent Nederland toe aan zijn lijst met landen waar Assistent op Chromebooks werkt, en vandaag is het eindelijk zo ver. Met Chrome OS-versie 77 krijgen gebruikers van Chromebooks een melding te zien dat de Assistent beschikbaar is, dat meldt Google in een blogbericht. In april maakte Google Nederland al bekend dat de Assistent in aantocht zou zijn, maar de functie liet daarna nog lang op zich wachten.

Assistent gebruiken

Heeft je Chromebook een fysieke Assistent-knop zoals de Pixelbook dat heeft, dan kan je de aandacht van je hulpje trekken door die in te duwen. Anders duw je tegelijk op de 'zoek-knop' - met het vergrootglas - en de 'A'-knop van je toetsenbord. Vervolgens kan je praten met de Assistent zoals je dat bij je telefoon gewend ben, of je typt je boodschap in. Zo bedien je bijvoorbeeld je slimme lampen, vraag je naar verkeersinformatie of speel je muziek af op je slimme speaker. Hier ontdek je 40 vragen die je kan stellen aan de Assistent.

Assistent voor Chromebook afbeeldingen

Met deze toetsencombinatie activeer je de Assistent

Wat typische functies voor Chromebooks betreft, zien we dat Google voornamelijk focust op productiviteit. Je kan bijvoorbeeld vragen: "Hey Google, maak een nieuw document aan" of "Hey Google wat staat er op mijn agenda?" Je kan je Chromebook ook het commando geven om je ergens aan te herinneren: "Hey Google, herinner me eraan om langs de bandencentrale te gaan"

Beeld van de Assistent voor Chromebooks

Beschikbaarheid

Het is helaas niet bekend op welke modellen van Chromebooks de update beschikbaar is, maar als je geen melding hebt gekregen, kan je ook zelf controleren of het slimme hulpje al bij jou werkt. Ga vanuit de instellingen naar 'Zoeken en Assistent' en click op 'Assistent'. Voorlopig moeten gebruikers met een G Suite-account nog geduld hebben alvorens ze Assistent mogen verwelkomen.

Werkt de functie al op jouw apparaat? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties