Google Assistant komt naar Android TV

Google Assistant komt naar Android TV

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android TV

Google is ook aanwezig op de CES in Las Vegas en heeft alvast wat nieuwtjes omtrent Google Assistant bekend gemaakt. Zo zal de slimme assistent binnen een aantal maanden ook te gebruiken in combinatie met Android TV, Googles besturingssysteem gemaakt voor smart tv's. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je Androidtelefoon niet meer nodig hebt om je favoriete serie te laten afspelen op je tv. Je kunt Google Assistant vragen dat voor je te doen.

Zo is het straks dus mogelijk om Google Assistant te vragen een serie af te spelen op Netflix, een show te zoeken op YouTube of informatie over een film op te vragen. Ondertussen vraag je de slimme assistent meteen even om het licht in de woonkamer te dimmen.

Google Assistant in de toekomst

Google Assistant zal in de toekomst ook te gebruiken zijn op Android Wear 2.0-smartwatches. Deze nieuwe versie van de smartwatchvariant van Android bevat onder andere ondersteuning voor volledig zelfstandige apps en zal een smartwatchversie van de Google Play Store bieden.

Daarnaast zal de slimme assistent straks ook in in-car-entertainmentsystemen met ondersteuning voor Android Auto te vinden zijn.

Er is ook al een platform voor ontwikkelaars die met Google Assistant aan de slag willen, Actions on Google. Volgens Google zijn er al een aantal interessante toepassingen gemaakt door meditatie-app Headspace en Food Network. Daarnaast zijn ook autofabrikanten Daimler en Hyundai bezig met het integreren van Assistant in hun auto's.

Google Assistant

Google Assistant is geïntegreerd in de Pixel-smartphones en de de slimme luidspreker Google Home. Dit zijn producten die nog niet in Nederland en België officieel beschikbaar zijn. Vooralsnog zul je het moeten doen met een preview die geïntegreerd is de messenger-applicatie Google Allo. Daarbij is Google Assistant nog niet in het Nederlands te gebruiken.

Bron: Google

Google Allo

Google Allo

Google Allo is een messenger-app met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard kan er gechat worden, net als in elke andere messenger, maar er zijn ook veel extra opties ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk