Google Assistant kan nu meer dan 5000 smarthome-apparaten bedienen

Google Assistant kan nu meer dan 5000 smarthome-apparaten bedienen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Assistant

Wanneer je het over digitale assistent hebt dan denk je vooral aan het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van taken. Dat laatste is vooral handig voor acties in je huis zoals het aanzetten van een lamp. Daarvoor moet Google Assistant kunnen praten met een dienst zoals Philips HUE of KlikAanKlikUit. In januari van dit jaar kon Google met 1500 verschillende smarthome-apparaten praten maar op dit moment zijn dat er al 5000. Onder deze apparaten zitten, camera's, afwasmachines, deurbellen, drogers, lampen, thermostaten en nog veel meer.

Google Assistant

Het praten met de televisie via Google Assistant wint ook aan populariteit volgens Google. Dat kun je doen via Android TV of met de eenvoudige en immer populaire Chromecast. Zeg "Ok Google Play Star Trek on Netflix' en de Chromecast speelt automatisch de serie op je televisie. Ook het gebruik van camera's in en rond het huis en bijvoorbeeld de Nest Hello-deurbel kun je bedienen via Google Asisstant. Daar kun je doen doen via de Google Home of de Google Home Mini maar dat hoeft niet want je kunt ook Google Assistant op je telefoon gebruiken.

Beschikbaarheid

Het aantal nieuwe apparaten dat kan praten met Google Assistant groeit nog elke dag. Onlangs heeft IKEA het ook mogelijk gemaakt dat je de slimme verlichting van het bedrijf met Google Assistant kunt bedienen. Het zijn niet alleen de grote merken die dit kunnen, we ontvingen onlangs een testexemplaar van de goedkope Yeelight LED en ook deze bedienen we nu met onze stem. Binnenkort zal Google Assistant ook in het Nederlands te gebruiken zijn en zullen we ook meer mensen in Nederland en België gaan zien die hun huis gaan automatiseren.

Bron: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk