Augmented reality-tool Google ARCore uit bèta en beschikbaar voor diverse smartphones

Augmented reality-tool Google ARCore uit bèta en beschikbaar voor diverse smartphones

Google ARCore

In september vorig jaar verraste Google ons met de aankondiging van ARCore: een stel tools waarmee ontwikkelaars augmented reality-apps kunnen maken. Deze tools waren tot vandaag in de bèta-fase. Nu is ARCore naar versie 1.0 getild, en dus stabiel verklaard. Hiermee kunnen ontwikkelaars definitief aan de slag om nog meer applicaties te gaan ontwikkelen. Augmented reality is het aanvullen van de werkelijkheid met niet-bestaande objecten of informatie. Dit gaat via de camera van de telefoon. ARCore heeft als voordeel dat er geen extra hardware nodig is om te werken. Google Tango, ook gericht op augmented reality, had dit nog wel nodig, en wordt daarom stopgezet en vervangen door ARCore.

ARCore heeft dus de potentie om een heleboel gebruikers te bereiken. Met de aankondiging van ARCore 1.0 laat Google ook weten dat ARCore nu in totaal 13 smartphones ondersteunt: de Google Pixel (XL), Google Pixel 2 (XL), Samsung Galaxy S8(+), Note 8, S7 en S7 Edge, LG V30 en V30 die op Android Oreo draaien, Asus Zenfone AR en als laatste de OnePlus 5. Naast deze smartphones werkt Google ook samen met andere fabrikanten zoals Samsung, Huawei, LG, Motorola, Asus, Xiaomi, Nokia, ZTE, Sony en Vivo om ook naar deze toestellen augmented reality met ARCore te brengen.

Om te laten zien wat ARCore nu precies kan heeft Google een aantal nieuwe voorbeelden op een rij gezet. We kenden er al een paar van een aantal maanden terug. Nu noemt Google een portaal in Snapchat waar als je doorheen loopt je in het stadion van FC Barcelona terechtkomt en kan rondkijken. Ook kan je de Porsche Mission E Concept (de elektrische tegenhanger van Tesla) van binnen en buiten bekijken terwijl je eromheen loopt. Meubels plaatsen en bekijken in je woonkamer behoort ook tot de mogelijkheid met OTTO AR. Voor meer voorbeelden kan je deze website van Google bekijken.

Het is de verwachting dat tijdens MWC Google met nog meer apps komt aanzetten die met ARCore werken. Met het uitbrengen van ARCore 1.0 zet Google nu definitief de aanval in op ARKit van Apple. ARKit heeft dezelfde werking als ARCore en werkt ook zonder extra hardware op iPhones. Kortom, de race to the top is begonnen. We zijn benieuwd wat we in Barcelona tijdens MWC nog voorgeschoteld krijgen!

Bron: Google Blog

Google Play-services voor AR
ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties