Google introduceert apps kopen met cash geld in de Play Store

Google introduceert apps kopen met cash geld in de Play Store

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Play Store cash-betalingen

In de Google Play Store vinden veel meer downloads plaats dan in de App Store voor iOS, maar dat succes vertaalt zich niet in omzet voor Google. Gebruikers van Apple-telefoons zijn nog steeds bereid om meer geld uit te geven aan apps en games in hun applicatiewinkel, vergeleken met Android-gebruikers. Hoewel het verschil tussen beide winkels wel steeds kleiner wordt, wil Google nu meer gebruikers aanspreken door het betalen voor apps nog laagdrempeliger te maken.

Het Google Play Store-team heeft tijdens een keynote op Google I/O bekend gemaakt dat in Japan en Mexico apps nu kunnen worden gekocht met cash geld. Google komt daarmee met een functie genaamd 'Pending transactions', of Lopende transacties. In die landen is het nu mogelijk om in bepaalde winkels te betalen. Je toont op je telefoon je transactiecode en vervolgens kan je afrekenen met cash geld. De betaling wordt verwerkt binnen de 10 minuten. Het is wel niet mogelijk om terugbetalingen te krijgen van apps in contant geld, want dat gebeurt in Google Play Store-krediet. Ontdek hoe het werkt in onderstaande video.

Opkomende markten

Opkomende markten als India en Zuid-Amerikaanse landen zijn erg belangrijk voor telefoonmakers en app-ontwikkelaars, alleen is betalen met een creditkaart niet voor al deze mensen toegankelijk. Dat is precies ook de reden waarom veel app-ontwikkelaars kiezen voor een gratis model met advertenties, want op die manier kunnen ze deze doelgroep wel volledig bedienen.

Mogelijk wil Google zijn betalingen via contant geld ook naar andere markten uitbreiden in de komende tijd. Of Nederland hoog op de lijst zal staan is maar de vraag, want wij zijn één van de meest vooruitstrevende landen op het gebied van betalen. Contactloos en mobiel betalen is bijvoorbeeld populairder dan in de meeste buurlanden. Dat merk je ook aan de populariteit van bijvoorbeeld Tikkie dat in het buitenland zijn succes moeilijk kan evenaren.

Zou jij willen betalen met contant geld voor jouw apps in de Play Store? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk