Google-app krijgt complete Material You-makeover

Google-app krijgt complete Material You-makeover

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft al een behoorlijk aantal van zijn apps een Material You-uiterlijk gegeven maar de belangrijkste is nu pas aan de beurt. Dat is de Google-app die op bijna iedere Android-telefoon te vinden is.

Google-app is eindelijk klaar voor Material You

Op de redactie is het nieuwe design voor de Google-app er al. Compleet met pilvormige vakken (zoals de zoekbalk en het navigatiemenu), en kleuren die overeenkomen met de kleuren van je achtergrond. Tik op je profielfoto en je zult het Material You-design ook daar te zien krijgen.

Alle onderdelen van de app zijn overzichtelijker door het de vakken waarin de stukken tekst staan. Ook als je doorklikt naar de instellingen zul je het nieuwe Material-ontwerp op verschillende vlakken tegenkomen. Al met al een welkome wijziging. Wat vinden jullie? Zien jullie de Google-app al met het nieuwe design? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Wat is Material You?

Android heeft, sinds de lancering van Android 12, een compleet nieuw design genaamd Material You. Dat design is een aangepaste versie van de bestaande Material Design-ontwerptaal die in 2014 werd aangekondigd. Volgens Google draait Material You volledig om de gebruiker. Je kan als gebruiker namelijk de interface van aanpassen aan de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt. Je kan ook zelf een kleurenschema kiezen. Je krijgt zo een meer uniform geheel. Onder andere de klok, de widgets en de snelle instellingen nemen die kleuren dan over.

Google

Google

De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Discover, herinneringen, je zoekgeschiedenis en meer. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk