Google: “Android-tablets zijn de toekomst”

Google: “Android-tablets zijn de toekomst”

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is geen kop van tien jaar geleden: Google heeft echt dit jaar pas gezegd dat het gelooft in de toekomst van de tablet. Hoewel de tablet enkele jaren geleden op zijn retour leek te zijn, heeft het coronavirus er mede voor gezorgd dat we de apparaten weer volop weten te vinden. Google ziet het helemaal zitten en start een nieuwe afdeling die zich bezig gaat houden met de ontwikkeling van Android-tablets.

Android 12L

Google is al bezig met Android 12L, een update van Android specifiek voor tablets, maar aan een vacature te zien wordt er meer gestoken in de ontwikkeling van Android voor tablets. De vacature is voor een Senior Engineering Manager, Android Tablet App Experience en dit staat er in de omschrijving:

“Wij denken dat de toekomst van computers verschuift naar krachtigere en meer capabele tablets. We werken eraan om het volgende hoofdstuk van computergebruik en input te leveren door naadloze ondersteuning op al onze platforms en ervaringen te lanceren die nieuwe en betere manieren bieden om productief en creatief te zijn.”

Gerelateerde artikelen

Google gaat voor tablets

De persoon die Google wil aanstellen moet onder andere roadmaps ontwikkelen en de eerste apps die ‘ink first’ zijn ontwikkelen. Het kan zijn dat het hiermee doelt op bijvoorbeeld het gebruik van een stylus, iets wat normaal vooral aan Samsung is besteed. Google lijkt vrij serieus te zijn met Android voor tablets, want naast deze vacature is ook op LinkedIn gespot bij Google-medewerkers dat zij voor Android Tablet werken, dus Google lijkt echt een grote afdeling op te willen zetten.

Het klinkt bijna alsof Google pas net heeft ontdekt dat tablets bestaan, maar tegelijkertijd is het waarschijnlijk een slimme keuze. Mensen weten tablets weer te vinden en het is logisch dat Google mensen ook op die apparaten wil bedienen. Op dit moment is Android op tablets niet heel spannend, maar als Google juist wil investeren in de ervaring, dan kan Android veel sterker op tabletgebied zijn. Dat is essentieel, want op dit moment is het equivalent van het woord tablet nog steeds iPad.

Gebruik jij een Android-tablet? Wat zou je er graag aan verbeterd willen zien? Laat het nu achter onder dit bericht.

Google: “Android-tablets zijn de toekomst”

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk