Google: "Android gaat straks veel slimmer met geluid om"

Google: "Android gaat straks veel slimmer met geluid om"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google kondigt verbeteringen aan voor de manier waarop Android-telefoons en tablets omgaan met verbonden audio-apparaten. Als je draadloze oortjes gebruikt voor meerdere apparaten, gaan die nu volgens een slim systeem van Google Fast Pair automatisch tussen die apparaten wisselen.

Slimme audio op Android

Wanneer je een paar bluetooth-oortjes gebruikt, kan je natuurlijk maar op één apparaat tegelijk muziek beluisteren of geluid van een film horen. Toch kan een paar oortjes dankzij de zogenaamde multipoint-verbinding wel met meerdere apparaten gekoppeld zijn. Google heeft nu een weldoordacht systeem bovenop Google Fast Pair gebouwd om die gebruikservaring te verbeteren, dat onthult het in een blogbericht. Fast Pair is het systeem waarmee je razendsnel bluetooth-apparaten kan koppelen.

Stel, je kijkt naar het vierde seizoen van Stranger Things op je Android-tablet en je luistert via je draadloze oortjes. Dan wil je uiteraard graag dat je draadloze headset automatisch het geluid omschakelt naar je telefoon als je een belangrijk telefoontje krijgt. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je voor elke nieuwe melding op je smartphone naar je telefoon wil overschakelen.

Gerelateerde artikelen

Zelf de touwtjes in handen

Juist daarom is er het nieuwe prioriteitssysteem van Google Fast Pair voor het wisselen van geluidbron. Op basis van de context verloopt het wisselen tussen verbonden bluetooth-apparaten nu automatisch. En als het systeem toch niet helemaal doet wat je wil, dan kan je zelf ingrijpen. Kijk je bijvoorbeeld de finaleaflevering van het vierde seizoen van Stranger Things en zit je dan juist niet te wachten op een telefoontje? Zodra je bluetooth-oortjes omschakelen naar telefoon, krijg je een melding op je tablet te zien. Als je daarop tikt, schakel je onmiddellijk terug naar Stranger Things.

Google stelt dat het systeem van Google Fast Pair als eerste zal werken op de nieuwe Pixel Buds Pro. Daarna wordt het ook naar andere oortjes uitgerold, waaronder die van Sony en JBL. Er zijn in principe wel wat vereisten om van deze functie gebruik te maken. Je headset moet namelijk werken met Google Fast Pair, bluetooth 5.2 en multipoint-verbinding. Wat vond jij trouwens van het vierde seizoen van Stranger Things? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk