Google voegt oogstrelende nieuwsberichten à la Snapchat en Instagram toe aan Google Feed

Google voegt oogstrelende nieuwsberichten à la Snapchat en Instagram toe aan Google Feed

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

AMP Stories

AMP Stories is gebaseerd op een manier van storytelling die populair werd gemaakt door apps als Snapchat en Instagram. Eerst zie je een kleurrijke opvallende thumbnail, en als je een nieuwsstuk aantikt, krijg je een grote full-screen-weergave te zijn met grote, opvallende afbeeldingen en eventueel ook animaties. Je kan verder gemakkelijk door verhalen heen bladeren door de linker- en rechterkant van het scherm aan te tikken.

AMP Stories is zoals de naam doet vermoeden ook gemaakt volgens Googles Accelerated Mobile Pages-architectuur. Dat is een standaard van Google voor websites die de laadtijd van webpagina's drastisch vermindert. Langs de andere kant zijn websites ook helemaal aangepast voor een juiste weergave op mobiele apparaten. AMP Stories werd dit voorjaar gelanceerd als een nieuwe manier van storytelling die gemaakt wordt volgens de AMP-standaard.

Google Discovery

Een handvol mediapublicaties uit de Verenigde Staten ging aan de slag met AMP Stories. Dergelijke nieuwsverhalen worden niet alleen door een journalist opgesteld, maar er komen ook designers, video-bewerkers en producers aan te pas alvorens een artikel in een oogstrelend jasje wordt gestopt. Verhalen die gemaakt zijn met AMP Stories waren eerder al te vinden in je zoekresultaten op Android, maar nu is het tijd voor een volgende stap.

AMP Stories zou een plaatsje krijgen in de Google Feed. en de stukken worden gelabeld als 'featured visual story'. Google zou overigens ook een nieuwe naam voor de Google Feed via een A/B-test aan het onderzoeken zijn, en dat is 'Discovery'. Het aanbieden van AMP Stories lijkt ook erg goed te passen bij de nieuwe Discovery-naam, omdat de vergelijkbare Snapchat-verhalen ook te zien zijn in het zogenaamde Snapchat Discover.

Wat vind jij van de nieuwe stappen die Google neemt met Google Feed - of Google Discovery?

Via: 9To5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk