Google wordt opgesplitst, ondergebracht bij nieuw moederbedrijf Alphabet

Google wordt opgesplitst, ondergebracht bij nieuw moederbedrijf Alphabet

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google en Alphabet

Dit wil niet zeggen dat Google zelf niet meer bestaat, in tegendeel. In een uitgebreide blogpost maakt Larry Page, oprichter van Google, de nieuwe organisatorische koers bekend. Google bevat vele onderdelen, van smarthome tot Android, Google Maps, Chrome, maar ook nog vele andere, minder traditionele onderdelen. Om dit beter te kunnen managen wordt Google opgesplitst in meerdere bedrijven die allemaal onder een nieuw moederbedrijf komen te 'hangen', Alphabet (abc.xyz).

Larry Page wordt CEO van Alphabet en mede-oprichter Sergey Brin zal als President gaan fungeren van het nieuwe moederbedrijf. Google blijft bestaan in afgeslankte vorm met onderdelen als Google Maps, Android en Chrome en heeft een nieuwe CEO nodig. Dit zal Sundar Pichai worden. Alle andere onderdelen van Google zullen worden benaderd als 'aparte' entiteiten, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan Nest en Google Fiber (glasvezel). Elk bedrijf zal een eigen CEO krijgen, waardoor het managen en ontwikkelen van deze producten een boost zal krijgen volgens de oprichters.

Ook de aandelen Google zullen één op één omgezet worden naar het nieuwe Alphabet. De aankondiging komt toch enigszins als een verrassing, maar er wordt nogmaals bevestigd dat het erg goed gaat met Google op dit moment. De nieuwe structuur geeft nog meer slagkracht en zal zorgen dat Google blijft innoveren, maar niet meer alleen onder de naam Google.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk