Google Agenda krijgt Material Design-update

Google Agenda krijgt Material Design-update

Google Agenda 

Het is druk op Google HQ waar momenteel alle apps in de steigers staan om een nieuw ontwerp te ontvangen. De afgelopen weken en maanden hebben we al gezien dat de calculator-app, contacten-app en de Telefoon-app van Google een nieuw jasje hebben gekregen. Google heeft een eigen filosofie over hoe apps eruit moeten zien en die is verenigd onder de naam Material Design. Om bedenkers van apps te helpen heeft Google ook Material Theming geïntroduceerd waarmee ontwerpers worden geholpen om hun app op de best mogelijk manier te ontwikkelen (volgens Google althans).

De volgende app die het Material Design ontvangt, is de Google Agenda. Die app heeft een tijd geleden al een flinke make-over gehad, maar ze krijgt nu ook de laatste aanpassingen volgens de centrale ontwerpfilosofie van de zoekgigant.

Google Agenda Material Design

Google Agenda krijgt alleen veranderingen in de gebruikersinterface (UI) en er komen geen nieuwe functies bij. Op de bovenstaande screenshots zie je wat er allemaal veranderd zal worden aan de app. Onder andere de zwevende knop linksonder zal van rood naar wit gaan met het kleurrijke plus-symbool. Verder zien we dat de kleur rood helemaal verdwijnt en dat het nieuwe Product Sans-lettertype gebruikt wordt.

Beschikbaarheid

Deze update zal ook de komende dagen of weken onze kant opkomen. De update zal alijd in fasen worden uitgerold, dus het kan even duren voordat jij hem ook hebt. Op de redactie zitten we nog steeds op het oude design. Als jij het nieuwe design hebt, laat het dan even weten onder dit artikel.

Bron: AndroidAuthority

Google Agenda
Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties