Google Agenda kan je deelnamemethode kiezen op basis van locatie

Google Agenda kan je deelnamemethode kiezen op basis van locatie

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Hybride werken doen we inmiddels al een hele tijd, maar nog steeds zoeken we manieren om dat beter te doen. Vooral meetings zijn een uitdaging: ‘Oh, ben je wel op kantoor?’ roep je naar elkaar terwijl je allebei online op de meeting bent ingelogd. Dat kan beter. Google heeft eerder al de deelnamemethode geïntroduceerd, maar komt nu met een manier om op basis van je locatie die methode aan te passen.

Deelnamemethode

Geen zorgen, als jij lekker ‘thuis’-werkt op het strand, dan kunnen je collega’s niet zien dat jij het warme zand en de hete zon hebt gekozen als kantoor die dag. Je kunt zelf werklocaties instellen. Zet je bijvoorbeeld al in je agenda dat je die dag op kantoor werkt, dan zal Google Agenda automatisch op meetinguitnodigingen antwoorden dat je deelnamelocatie kantoor is. Het is dus niet dat het letterlijk op basis van je locatie is op basis van gps, het is op basis van de locatie waarvan jij zegt dat je daar die dag bent.

Gerelateerde artikelen

Stel je dus voor dat iemand je voor een afspraak uitnodigt op dinsdagmiddag en jij hebt aangegeven dat je die dag vanuit kantoor werkt, dan zie je in de RSVP binnen Google Agenda dat je inderdaad zal deelnemen in de meetingroom en niet virtueel. Dat krijgen je collega’s ook te zien (ook als ze de meeting niet zijn gestart maar slechts gasten in de meeting zijn). Erg handig, want iedereen weet dat je op kantoor bent die dag, mocht hij of zij je nog voor iets anders face-to-face willen ontmoeten. Sowieso scheelt het een boel ongemakkelijke momenten en vragen. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is (tenzij je zelf toch besluit om op de kantoordag thuis te werken).

Google Agenda

Google Agenda

Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Google Agenda

Het kan zijn dat je de functie nog niet ziet in Google Agenda, maar het duurt niet lang voordat deze alsnog je kant op komt, tenzij je van een privé-Google-account gebruikmaakt. Dit is echt een Enterprise en Business-functie. De verwachting is dat het ongeveer tot eind augustus duurt voordat iedereen met zo’n zakelijk account het heeft.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk