Google adviseert ontwikkelaars apps te optimaliseren voor 18:9-beeldverhouding

Google adviseert ontwikkelaars apps te optimaliseren voor 18:9-beeldverhouding

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nieuwe beeldverhouding

We zijn tot nu gewend aan high-end-toestellen met beeldschermresolutie van 2560x1440 pixels en een beeldverhouding van 16:9. Ter vergelijking: oude computerbeeldschermen hebben een beeldschermverhouding van 4:3 en nieuwe computerschermen hebben vaak een verhouding van 16:9.

De vorig jaar gelanceerde Xiaomi Mi Mix beschikt over een schermresolutie van 2040 x 1080 pixels en een 17:9-verhouding. De in februari aangekondigde LG G6 heeft een 18:9-beeldverhouding. Gisteren onthulde Samsung de Galaxy S8-serie met een beeldverhouding van 18,5:9. Bij al deze toestellen resulteert deze beeldverhouding in dunnere bezels (randen) onder en boven het toestel zodat een groot deel van de voorkant van uit scherm kan bestaan.

Nu heeft dit uiteraard consequenties voor de weergave van apps. Bij de Samsungtoestellen is het al mogelijk om apps te schalen of eventueel te croppen, zodat de content past op het scherm en er dus geen zwarte randen te zien zijn rondom het scherm. Beter nog is dat ontwikkelaars hun apps optimaliseren voor dit soort beeldverhoudingen. Het verschil in een geoptimaliseerde en niet-geoptimaliseerde app is hieronder goed te zien.

Links is een app te zien met een maximum aspect ratio van 16:9 op een toestel met een beeldverhouding van 18,5:9. Rechts is dezelfde app te zien die is geoptimaliseerd voor een toestel met een beeldverhouding van 18,5:9.

Optimaliseren apps

Neto Marin legt op het Android Developers Blog uit hoe ontwikkelaars hun apps kunnen aanpassen zodat deze optimaal gebruik maken van de nieuwe beeldverhoudingen. Voor meer instructies kan men dus terecht op het Android Developers Blog en hier voor best practices.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk