Toont Google binnenkort advertenties in je Chrome-tabblad?

Toont Google binnenkort advertenties in je Chrome-tabblad?

Chrome-advertenties

Er is momenteel veel onzekerheid omtrent Googles plannen voor het tabblad van Chrome. Regelmatig schrijven we over zogenaamde 'Chrome-flags', dat zijn experimentele functies die je zelf in de browser kan activeren. Vaak gaat het om features die nog door ontwikkelaars worden getest en in bepaalde gevallen zien we hoe ze dan later een vaste plek krijgen in de browser.

De nieuwssite Techdows heeft nu ontdekt dat Chrome's instabiele Canary-browser een nieuwe flag bevat die advertenties activeert op de webpagina bij een nieuw tabblad. Het gaat om producten uit Google Shopping. Belangrijk is wel dat de flag enkel beschikbaar is in de desktopversie van Chrome Canary, dus voor Windows, Linux, macOS en Chrome OS. Bij zo'n advertentie is ook een kruisje te zien waarmee je de producten kan wegklikken, maar het is niet zeker of ze daarmee permanent weg zijn.

'Geen advertenties'

Voorlopig is het nog niet bekend of de functie ook de stabiele versie van de Chrome-browser zal halen. Google wilde daarop niet reageren, maar het bedrijf stelt wel dat het niet gaat om echte advertenties. Google wordt namelijk niet betaald om de producten te tonen, en het gaat volgens het bedrijf enkel om resultaten uit Google Shopping.

Hoe je het ook wil noemen, het is lang niet zeker dat Google straks zomaar producten uit Shopping op de tabbladpagina zal tonen. De techgigant moest namelijk drie jaar geleden van de EU nog een boete van bijna 2,5 miljard euro betalen omwille van machtsmisbruik rond Google Shopping. Wat denk jij, gaat Google ons binnenkort producten laten zien op de tabbladpagina? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer