Googelen gaat door deze generatieve AI-functies voor altijd veranderen

Googelen gaat door deze generatieve AI-functies voor altijd veranderen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Generatieve AI gaat geïntegreerd worden in Google Search. Als je straks iets opzoekt in de zoekbalk van Google, dan genereert AI een antwoord voor je. Google noemt het een nieuwe beleving van Googelen.

Zoeken met AI

Generatieve AI gaat je helpen om nog sneller te kunnen Googelen, dit heeft Google zojuist aangekondigd op Google I/O 2023. Het werk als volgt: je zet een vraag in de zoekbalk van Google en de generatieve AI genereert hierop een antwoord. Volgens Google kunnen de nieuwe AI-mogelijkheden in Search ervoor zorgen dat we nieuwe onderwerpen sneller en eenvoudiger kunnen begrijpen en nieuwe inzichten kunnen ontdekken.

Voorbeeld van generatieve AI in Google Search

Als voorbeeld geeft Google het zoeken naar een orka. Als je bijvoorbeeld vraagt aan Google ''hoe groot kan een orka worden?'' Dan zoekt de AI dit voor je op. In dit antwoord - welke direct onder zoekbalk verschijnt - geeft de AI je uitgebreid antwoord met diverse bronnen vanwaar de AI de informatie heeft gehaald. Deze bronnen zijn voorzien van een link waardoor je nog dieper in de informatie kun graven. De bronnen worden dus bij het gegenereerde antwoord gegeven en hieronder worden andere bronnen weergegeven en lijkt het op het Googelen ‘van vroeger’.

Google onthoudt ook waarnaar je gezocht hebt waardoor je eenvoudig vervolgvragen kunt stellen. Bij het voorbeeld van de orka kun je bijvoorbeeld de vervolgvraag stellen ''zoek een knuffel hiervan''. Het komt hierna met meerdere knuffels van orka's. Dit alles moet ook gaan werken met het winkelen via Google.

Gerelateerde artikelen

Testen

De functies zijn vanaf nu testen, maar nog enkel beschikbaar in de Verenigde Staten - en in het Engels - via deze link. Het wordt beschikbaar in de Google-app op Android en iOS en in Google Chrome. Wanneer het in Nederland en in het Nederlands beschikbaar komt, is nog niet bekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk